Milan Dunović i Jonathan Moore u Vitezu

Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović i šef Misije OSCE-a Jonathan Moore danas su, u okviru posjeta Srednjobosanskoj Županiji, posjetili i općinu Vitez.

Tim povodom potpredsjednik Dunović posjetio je načelnika općine Vitez, Advana Akeljića, s kojim je razgovarao o problemima u općini Vitez, ali i o stanju školstva.

U fokus razgovora je stavljena problematika „Dvije škole pod jednim krovom“. Kako je kazao Dunović, općina Vitez je jedna od općina koja ima taj problem te ističe da je potrebno djecu integrirati i na takav način baštiniti vrijednosti zajedništva, poštovanja drugog i drugačijeg piše Radiovitez.ba.

Načelnik Advan Akeljić iskazao je zadovoljstvo posjetom potpredsjednika FBiH Milana Dunovića, te nadu da će naredni koraci zajedničkog projekta potpredsjednika FBiH Milana Dunovića i Misije OSCE-a doprinijeti boljem suživotu i obrazovanju.

U sklopu zajedničke posjete Srednjobosanskoj Županiji, potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović i šef Misije OSCE-a Jonathan Moore posjetili su osnovne škole u Vitezu, nakon čega su otputovali u Travnik, gdje su se sastali sa premijerom Tahirom Lendom i ministricom obrazovanja Katicom Čerkez.