Microsoft želi preuzeti BlackBerry

BlackBerry unazad nekoliko godina ne stoji baš dobro. Nekad vodeća kompanija mobilnih telefona za poslovne korisnike, danas jedva krpa kraj s krajem i očito je da traži rješenje za izlazak iz krize.

Izlazak, čini se, podrazumijeva prodaju kompanije nekom od velikih brandova, a za sada se šuška kako je Microsoft najviše zagrizao za preuzimanje BlackBerryja.

No osim Microsofta, u igri su i kineski proizvođači Xiaomi, Lenovo i Huawei koji žele uložiti novac u daljnji razvoj BlackBerryja, a sve to kako unaprijedili vizibilitet svojih brandova u SAD-u i Europi.

Iako ništa za sada nije službeno potvrđeno, BlackBerryjevi proizvodi u softverskom dijelu zadovoljavaju Microsoftovu viziju poslovanja, prenosi Zimo.co.

Poznato je da je BlackBerry najavio novi val otpuštanja radnika diljem cijelog svijeta, i spojit će poslovanje softvera, hardvera i aplikacija. Kompanija i dalje smanjuje broj zaposlenih u svojoj mobilnoj diviziji u svrhu zapošljavanja novih prodajnih zastupnika i marketing odjela.

Sudbina BlackBerryja za sada je nepoznata, no očito je da su unatoč brojnim pokušajima ostali s malim postotkom na tržištu, premalim za samostalni opstanak.

Prethodni članakViceprvaci svijeta dolaze na FIBA streetball turnir u Vitezu
Sljedeći članakPoduzeće VG Monting objavljuje natječaj za posao