Microsoft u BiH traži tisuću novih ljudi

Dobre vijesti priopćene na konferencijskim panelima, brojni bilateralni razgovori, rasprodaja luksuznih apartmana u rezidencijalnom naselju Poljine, razmjena informacija uz štandove bosanskohercegovačkih kompanija, agencija i banaka, i sklapanje novih poslovnih prijateljstava obilježili su ne samo drugi radni dan a time i cijeli Sarajevo Business Forum 2015. završen u četvrtak u Sarajevu.

Za lijepe vijesti, između ostalih, pobrinuo se Omar Krivošija menadžer Microsofta u BiH rekavši da je ovoj kompaniji potrebno 1.000 ljudi sa znanjima iz informatičkih tehnologija. Oni mogu biti iz BiH, regije ili bilo koje države, javlja Indikator.ba.

Ohrabrujuća je i najava iz sarajevskog Klasa da je u primarnu poljoprivrednu proizvodnju spreman investirati 40 milijuna konvertibilnih maraka upravo onoliko koliko je kompanija lani izdvojila za uvoz potrebnih sirovina (žitarica, voća, povrća).

Patrik Herlant menadžer IFAD- a u BiH na bazi proizvodnje zdrave hrane a u nju ubraja i naše gljive ima program kako da iz siromaštva izvuče 15.000 stanovnika BiH, prenosi HMS.

Prethodni članakKrnja Vlada za bošnjačke škole u RS izdvojila novac, ukinuli bi hrvatske u FBiH
Sljedeći članakRadnici Borca u ponedjeljak pred sjedištem Vlade Federacije BiH