Microsoft lansirao Office 2016

Automatska ažuriranja počet će se distribuirati pretplatnicima od sljedećeg mjeseca.

Kompanija Microsoft danas je diljem svijeta lansirala Office 2016. Ovaj paket aplikacija najnoviji je dodatak sustavu Office 365, pretplatničkom servisu u oblaku kompanije Microsoft koji korisnicima pruža mogućnost zajedničkog rada.

Predstavljeni su i novi, poboljšani servisi Office 365 razvijeni za timsku produktivnost.

“Način kako ljudi rade korjenito se promijenio i upravo je zato Microsoft fokusiran na nova rješenja i unaprjeđenje produktivnosti i poslovnih procesa s ciljem stvaranja “mobile-first, cloud-first” svijeta”, rekao je Satya Nadella, predsjednik uprave kompanije Microsoft.

Ove posljednje inovacije znače veliki korak naprijed u transformaciji programa Office od poznatog seta aplikacija usmjerenih prema individualnoj produktivnosti prema povezanom setu aplikacija i usluga dizajniranih za moderni rad, kolaboraciju i timski rad.

Kirk Koenigsbauer, potpredsjednik odjela Office Client Applications and Services team kompanije Microsoft na Officeblogu otkrio je i dodatne informacije o paketu Office 2016.

Office 2016 donosi nove verzije računalnih aplikacija za operativni sustav Windows kao što su Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio i Access. Pretplatom na uslugu Office 365 korisnicima su na raspolaganju uvijek ažurirane aplikacije koje se mogu koristiti na širokoj paleti uređaja. Ove aplikacije dolaze u kombinaciji sa servisima koji se neprestano razvijaju poput servisa za online pohranu podataka OneDrive, Skype for Business, Delve, Yammer te sigurnosnih rješenja dosad rezerviranih za enterprise pakete.

Novi Office i Windows 10 zajedno predstavljaju najpotpunije rješenje za rad.

Aplikacije sustava Office 2016 besprijekorno funkcioniraju na najboljem operativnom Windows sustavu do sad, uključujući i novu Windows 10 aplikaciju Sway namijenjenu stvaranju i dijeljenju interaktivnih priča koje sjajno izgledaju na zaslonima uređaja. Pomoću Windows Hello korisnici se mogu prijaviti u sustave Windows i Office 365 samo jednim korakom, navodi Microsoft..

Aplikacije Office Mobile na Windows 10 omogućuju produktivnost u pokretu, što uključuje i korištenje funkcionalnosti Continuum kojom se pametni telefon može koristiti i kao stolno računalo. Cortana povezana s uslugom Office 365 može vam pomoći u ispunjenju zadataka poput pripreme sastanaka, a povezivanje s aplikacijom Outlook očekuje se već u studenom.
Nove aplikacije sustava Office 2016 dostupne su na 47 jezika te se mogu koristiti na operativnim sustavima od Windows 7 nadalje. Korisnici servisa Office 365 od danas mogu u okviru pretplate preuzeti nove aplikacije sustava Office 2016.

Automatska ažuriranja počet će se distribuirati pretplatnicima od sljedećeg mjeseca. Office 2016 od danas je dostupan i kao paket za jednokratnu kupnju namijenjen osobnim računalima i Mac-ovima.

Prethodni članakOdržan 3. tradicionalni memorijal “Vejsil Musakadić – Vesko”
Sljedeći članakČelik svladao Viteza u šesnaestini finala Kupa BiH