MGM Farm iz Kaknja i Krajinagroup iz Banja Luke odabrani za nabavu cjepiva zbog brzine nabave i kriterija

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru prihvatila informaciju ad hoc tima za pregovore s proizvođačima cjepiva i/ili ovlaštenim zastupnicima o provedenim pregovorima.

Vlada je danas zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da bez odlaganja zaključi ugovore za nabavku cjepiva s “MGM Farm” d.o.o. Kakanj i “Krajinagroup” d.o.o. Banja Luka, a ukupna količina cjepiva koje se nabavljaju ugovorima je 350.000.

Ovim ugovorima će, kako je istaknuto, biti definirano da ponuđač garantuje dobro izvršenje posla, kao i da je količina prvog kontingenta najmanje 100.000 cjepiva. Bit će definiran i rok isporuke prvog kontingenta i da će plaćanje biti izvršeno tek nakon što Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH odobri upotrebu cjepiva.

Zaduženo je Federalno ministarstvo zdravstva da odmah pokrene aktivnosti za preraspodjelu sredstva planiranih u proračunu Federacije BiH za 2021. godinu za nabavku cjepiva na Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH.

Premijer Federacije BiH ovlašten je da potpiše pismo namjere za nabavku cjepiva za “MGM Farm” d.o.o. Kakanj i “Krajinagroup” d.o.o. Banja Luka.

Također, Zavod za javno zdravstvo FBiH zadužen je da premijeru FBiH danas dostavi tekst pisma namjere, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.