Meteorolozi najavili novi val ekstremnih vrućina: Uskoro ćemo se ponovo pržiti

Novi val ekstremnih vrućina u Bosni i Hercegovini i regiji vrlo je izvjestan, najavili su meteorolozi Hidrometeorloškog zavoda Bosne i Hercegovine.
Prema prognozi meteorologa Bakira Krajinovića, umjesto uobičajenog pada temperature koji stiže krajem kolovoza, u posljednjoj dekadi ovog mjeseca ponovo nas očekuju ekstremne temperature koje će doći i do 40 stupnjeva.

Jutarnje temperature u periodu do 25. kolovoza u Bosni se prognoziraju od 13 do 18, a u Hercegovini od 19 do 23, dok se dnevne u Bosni očekuju od 18 do 23, a na jugu od 28 do 33 stupnjeva.
Topliji period prognozira se od 26. pa do kraja kolovoza.

Minimalne temperature u Bosni se očekuju od 15 do 20, a u Hercegovini od 17 do 22 stupnja. Maksimum temperature u Bosni se prognozira do 36, a u Hercegovini do 40 stupnjava.

Građani Bosne i Hercegovine koji još nisu bili na godišnjem odmoru i koji planiraju putovati na Jadransko more u Hrvatsku i Crnu Goru, također mogu očekivati lijepo vrijeme i visoke temperature. U Crnoj Gori će za nekoliko stupnjeva biti toplije, ali se očekuju temperature slične u Bosni i Hercegovini.

Prethodni članakOdljev zdravstvenih radnika iz BiH: Uče njemački jezik i pakiraju se
Sljedeći članakSBK: Deset osoba zadržano u policijskim stanicama do otrežnjenja