Mekić: Bit će poduzete mjere protiv zastupnika SDA koji nisu došli na sjednicu

Protiv zastupnika SDA koji se nisu pojavili na današnjoj sjednici Skupštine Srednjobosanske županije (SBŽ) bit će poduzete mjere predviđene statutom ove stranke, kazao je predsjednik srednjobosanskog Županijskog odbora SDA Asim Mekić.

Objašnjavajući novinarima razlog odgađanja sjednice Skupštine na kojoj su se zastupnici trebali izjašnjavati o novom sazivu Vlade, Mekić je rekao da zasjedanje ne bi bilo ni zakazano da je bilo poznato kako se na njemu neće pojaviti četiri zastupnika iz SDA.

Po njegovim riječima, radi se o dva zastupnika iz Travnika i dva iz Bugojna.

– Bugojno je nezadovoljno jer ih nema u prijedlogu ministara, ali ako je to odluka Županijskog odbora SDA oni to moraju poštovati. Ti koji nisu došli i koji ne žele podržati odluke stranačkih organa, udarili su šamar građanima koji su glasali za njih – kazao je Mekić.

Mekić je naglasio da zastupnici koji su dobili mandate moraju uvažavati stavove stranke iz koje dolaze.

– Ako netko želi odlučivati samostalno treba biti nezavisni zastupnik – rekao je Mekić.

– Vjerovala sam da se svakome to može dogoditi, ali ne i SDA, i to je za mene veliko iznenađenje – kazala je Bradara za Fenu, komentirajući današnje odgađanje sjednice Skupštine zbog nedolaska četiriju zastupnika SDA.

– Nadam se kako će sporazum između SDA i HDZ-a BiH ostati na snazi i da ćemo uskoro dobiti Vladu. Ne radi fotelja, nego zbog odgovornosti građanima i obveza koje su pred nama – dodaje Bradara.

Sjednica Skupštine SBŽ-a otkazana je na zahtjev Kluba SDA, a novi termin njenog održavanja nije određen.