Megane Grandtour – kompakt sa sretnim završetkom

Karavanski Megane koji će svjetsku premijeru imati ovaj tjedan dokaz je kako prostrana unutrašnjost i golemi prtljažnik ne moraju kompromitirati elegantan izgled

Osim Scenica na Ženevskome salonu Renault će predstaviti još jedan važan model. Riječ je o karavanskoj izvedbi novoga Meganea. Osim tehnike i tehnologije preuzete s kompaktnoga modela odlikuju ga prostrana unutrašnjost i modularni prtljažnik. Sve to upakirano je u elegantan i skladan dizajn.

Osnovne odlike još nisu objavljene, no iz Renaulta stižu informacije je riječ o karavanu s najdužim utovarnim prostorom u segmentu. S obzirom na to što je nastao na modularnoj platformi kakvu već imaju mnogi Renaultovi novi modeli pa tako i kompaktni Megane, očekivati možemo i vrhunske vozne odlike. Pokretat će ga 1.2-litreni turbobenzinski TCe motori sa 115 i 130 KS i 1.6-litreni Tce Energy sa 130 KS. Osim sa šesterostupanjskim ručnim mjenjačem, najsnažnija benzinska i dizelska izvedba će biti dostupne s EDC mjenjačem s dvije spojke.

Megane Grandtour
Ponuda turbodizelskih motora započet će 1.5-litrenim dCi motorom sa 90 i 110 KS te 1.6-litrenim sa 130 i 165 KS. Stiže i Megane Grandtour, GT izvedba s naglašenim sportskim detaljima, po uzoru na Renaultove sportske gene. Također, prvi je to karavan u kompaktnoj klasi dostupan s 4Control sustavom upravljanja na sve kotače. Bude li cjenovno pozicioniran po uzoru na kompaktni model vrijedi razmisliti o kupovini.