FOTO: Međunarodni ragbi turnir kadeta u Vitezu

U subotu Vitez je bio u znaku sve popularnijeg ragbija. Naime, u organizaciji domaćeg Ragbi kluba, Vitez je bio domaćin vrlo kvalitetnog Međunarodnog turnira kadeta Crvene zvezde i Partizana iz Beograda, White Rabbits iz Banja Luke i RK Vitez. Zanimljivo je, turnir je igran po pravilima Rugby League, popularnog „Ragbi 13“, a na taj sustav igranja i natjecanja od prije dva mjeseca prešao je i popularni i uspješni RK Vitez.

„Sve više klubova u BiH, svi iz Republike Srpske, a i iz cijelog našeg okruženja prešlo je na „Ragbi 13“, a nakon razgovora i konsultacija s visokim dužnosnikom Rugby League Europske Federacije, Jovanom Vujeoševićem, direktorom za Centralnu i Istoćnu Europu, to smo učinili i mi“, kazao nam je osnivač i direktor RK Vitez, Željko Ljubanić.

A upravo je Jovan Vujošević i bio inicijator ovog turnira i dovođenja u Vitez kadeta dva poznata kluba iz Beograda i RK White Rabbits iz Banja Luke, čije sve selekcije nastupaju u ligama Srbije.

„Ragbi 13“ je sve popularniji u Europi, kod nas u Srbiji a i u zemljama okruženja, jer se igra brže, dinamičnije, za gledatelje zanimljivije. Nakon razgovora s direktorom RK Vitez, Željkom Ljubanićem, prihvatili smo pomoći u organizaciji ovog vrlo zanimljivog i kvalitetnog turnira, a ja sam se stavio na raspolaganje Vitežanim u svim segmentima gdje im sa znanjem i funkcijom koju obnašam mogu pomoći. I moram reći, radujem se novom članu Ragby League Eurposke Federacije, Ragbi klubu „Vitez“.

Ovdje u Vitezu primljeni smo domaćinski, toplo i prijateljski i od domaćeg kluba i gledatelja i već sada mogu reći da je to i početak prijateljstva između mladića sudionika turnira i ovih klubova. Iskreno sam iznenađen i kvalitetom mladića RK Viteza. Ima tru „materijala“, uz uporan rad, i za najviše domete“, kazao je Jovan Vujošević. Istaknuo je kako će suradnja biti nastavljena i uzvratnim gostovanjima. „Želimo organizirati i ligu mladih selekcija klubova iz Srbije, Mađaeske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine…! Za početak to bi bila liga turnirskog tipa, neslužbeno natjecanje, a kasnije, vidjet ćemo“, dodao je Vujošević.

S velikim zanimanjem, na nogometnom terenu mjesnog NK Šantići, više stotina gledatelja pratili su vrlo zanimljive utakmice, a najviše su pokazali mladići Partizana, aktualnog i višestrukog prvaka Srbije, vrlo dobro igrali su i mladići RK Viteza i za to dobili komplimente i gledatelja i rukovodstava momčadi sudionika turnira.

Redosljed momčadi: 1. Partizan 6 osvojenih bodova; 2. Vitez 4; 3. Crvena zvezda 2; White Rabbitis bez osvojenih bodova.

Rezultati:

1. kolo: White Rabbits – Partizan 4 : 18; Crvena Zvezda : Vitez 4 : 10
2. kolo: White Rabbits – Vitez 0 : 16; Crvena Zvezda – Partizan 0 : 20
3. kolo: White Rabbits – Crvena Zvezda 4 : 20; Vitez – Partizan 0 : 20