Međunarodni košarkaški turnir za dječake

Vrijedni članovi Škole košarke „Prvi koš“ iz Viteza, predvođeni Igorom Bošnjakom i Markom Matijanićem, organizirali su drugi po redu Međunarodni košarkaški turnir „Plandovo 2015“ za djecu rođenu 2000. godine i mlađu. Turnir je održan proteklog vikenda na otvorenom igralištu na Plandovu u viteškom naselju Mali Mošunj, a nastupile su momčadi: KK Slavija iz Podrgorice u Crnoj Gori, KK Strmec iz Nove Gradiške, HKK Zrinjski iz Mostara, KK Šibenik Jolly JBS, OKK Vitez i organizator turnira ŠK Prvi koš.

Nakon kvalitetnih nadmetanja i žestoke sportske borbe u finalnom susretu potpuno zasluženo OKK Vitez je pobijedio Slaviju iz Podgorice rezultatom 77 : 76

Vodile su se žestoke borbe, igralo se vrlo dobra košarka, što su sa zadovoljstvom pratili kadetski košarkaški reprezentativci BiH i izbornik Josip Pandža koji se nalaze na pripremama u Vitezu. Finale su zasluženo izborili KK Slavija i OKK Vitez. Boljom igrom tijekom većeg dijela susreta mladi Vitežani, koje uspješno vodi trener Nikola Frljić, zasluženo su slavili rezultatom 77 : 66

Igralo se u dvije skupine, a u razigravanju u borbi za 5. mjesto Šibenik Jolly JBS pobijedio je Strmec s visokih 66 : 37. Pobjedom 62 : 42 nad ŠK Prvi koš, Zrinjski je osvojio treće mjesto, a treba naglasiti da se daleko više očekivalo od uvijek dobrih Šibenčana koji su imali Karla Medvidovića, uvjerljivo najboljeg strijelca s 84 postignuta koša u tri odigrana susreta. No, da jedna lasta ne čini proljeće, potvrdilo se i u slučaju najboljeg strijelca turnira Medvidovića i njegove momčadi Šibenik Jolly JBS.

U šutiranju trica najbolji je bio Nikša Bačak član OKK Vitez, dok je najbolji igrač turnira također iz OKK Vitez, Zlatan Kepić. Najbolja petorka turnira prema izboru trenera momčadi sudionika je: Filip Krešić (Zrinjski), Filip Grebenar (ŠK Prvi koš), Bogdan Pralević (Slavija), Belmir Haskić (OKK Vitez i Jadranko Matošević (OKK Vitez).