Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen u Vitezu

Zanimljivo i veselo viteška Udruga za pomoć osobama s posebnim potrebama, „Betanija“, u nedjelju poslijepodne organizirala je obilježavanje Svjetskog dana osoba s invaliditetom. Ujedno obilježena je i treća godišnjica rada i djelovanja ove Udruge.

Svečanost je održana u dvorani HKD Napredak, podružnica Vitez, a bila je premala za sve članove Udruge i građane Viteza koji su došli i na ovaj način podržati vrijedni i mukotrpni rad roditelja i članova obitelji djece i odraslih osoba s posebnim potrebama. I lijepoj, zanimljivoj i ljudskom dobrotom prožetoj svečanosti prisutni su bili i brojni Vitežani iz svih oblasti života, rada, djelovanja i zanimanja, među kojima su bili svećenici i časne sestre, dužnosnici federalnih i državnih struktura vlasti.

Sve ih je prigodnim riječima pozdravila predsjednica Udruge Betanija, Helena Štrbac, iznoseći, u kratkom obraćanju, aktivnosti s kojim se Udruga bavi (radionice, sportske, društvene, kulturne rehabilitacijske…), ali i s problemima s kojim se u svakodnevnom radu susreću. No, istaknula je i sve veću podršku koju imaju i koju, mi bismo dodali, zaslužuju.. Ukazala je predsjednica kako se i broj članova Udruge povećava, istaknuvši kako ta činjenica, na sreću, nije uvjetovana povećanjem broja osoba s posebnim potrebama, nego „sazrijevanjem“ svijesti roditelja i drugih članova obitelji kako je za njihove članove s posebnim potrebama važno i vrlo korisno, iz više razloga, učlaniti se u Udrugu Betanija.

Lijepom i veselom ugođaju, zanimljivim programom doprinijeli su učenici viteških osnovnih škola, ali i mladi članovi Udruge, za što su i jedni i drugi nagrađivani burnim pljeskom i odobravanjem.

Izložene su bile i rukotvorine članova Udruge Betanija, uglavnom ukrasni predmeti za nadolazeće blagdane, a priređen je i prigodan domjenak s kolačima, sokovima…, dar roditelja djece s posebnim potrebama ali i Vitežanki koje su se i ovom prilikom iskazale..

Na podršci i pomoći predstavnice Udruge Betanija, zahvalnicama i skromnim darovima, zahvalile su se jednom broju institucija, organizacija…, predstavnicima gospodarstva, novinarima.