mBot roboti stigli u KŠC „Petar Barbarić“

Prošli tjedan, KŠC „Petar Barbarić“ u Travniku bio je domaćin prve obuke za nastavno osoblje u sklopu programa SPARKreators koji za cilj ima ponuditi znanje nastavnom osoblju na područjima znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Osim nastavnom osoblju, ovaj program je namijenjen i učenicima koji će u narednom razdoblju, zajedno s nastavnicima koji su prošli obuku, biti dio fizičkih i online natjecanja u sklopu SPARKreators lige. Ukupno 348 škola iz cijele Bosne i Hercegovine će biti dio ove lige.

“Ukupno deset škola iz srednje Bosne je sudjelovalo na obuci u našem školskom centru, a učenike naše škole će za buduća natjecanja na ovome programu pripremati i voditi nastavnica informatike i matematike Melisa Pružan. Naši učenici se raditi na dva robotića, a uvjereni smo da će ova inovacija u radu s učenicima donijeti mnogo uzbuđenja našem nastavnom osoblju kao i učenicima koji s nestrpljenjem iščekuju buduća natjecanja unutar SPARKreators lige. Zahvaljujemo se SPARK Business parku na ovoj odličnoj inicijativi kao i odabiru našeg školskog centra za održavanje ove obuke”, ponosno ističu iz KŠC “Petar Barbarić” Travnik.

A.G.

Prethodni članakNastavak aktivnosti tvrtke “Palavra” na izgradnji novog proizvodnog pogona u Petrinji
Sljedeći članakVlada SBŽ-a ponudila medicinarima satnicu od 2,31 KM