Maya Sar sa pjesmom ‘Korake ti znam’ u finalu Eurosonga 2012

mayaBh. predstavnica na ovogodišnjem izdanju Eurosonga Maya Sar sinoć je nastupila u okviru polufinala izbora najbolje pjesme Starog kontinenta i osigurala nastup u subotnjem finalu ovog takmičenja.

Maya Sar je odličnom izvedbom pjesme “Korake ti znam” očarala nekoliko hiljada prisutnih u Kristalnoj Areni u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu. Naša predstavnica nastupila je sama, noseći dugu crnu haljinu i tradicionalni bh. nakit iz srednjeg vijeka.

Haljina je djelo Selme Berisalić, bh. dizajnerice koja živi i radi u New Yorku.

{youtube}pBTzsDs5xvA{/youtube}

U prvoj polufinalnoj noći Eurosonga nastup u finalu osigurali su Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija i Irska.

{youtube}6c-p6ck79p8{/youtube}

Osim naše zemlje, večeras su u finale se plasirali i Litvanija, Srbija, Ukrajina, Švedska, Makedonija, Norveška, Estonija, Malta i Turska.

Njima će se priključiti Španija, Francuska, Italija, Velika Britanija, Njemačka i Azejberdžan koje su direktno osigurale nastup u subotnjem finalu Eurosonga.

{youtube}gmAxSCGHLU8{/youtube}

Nažalost, Nina Badrić kao predstavnica Hrvatske nije ušla u finale iako je imala odličan nastup i pjesmu. Čestitamo Mayi Sar i cijeloj ekipi ovogodišnjeg bh. Eurosong tima.

(Piše: J. H. / klix.ba)