Maturantica koja je oduševila haljinom: Pomozimo BiH i Srbiji

Maturantica iz Tivta u Crnoj Gori, Valentina Ljubojević, pojavila se na tradicionalnom defileu gradom u potpuno neobičnoj haljini kojom je dokazala da je iznimno kreativna osoba i veliki humanitarac.

Valentinina haljina skrojena je od starih novina, a jedini “ukras” koji je nosila bio je karton na kojem je bio ispisan humanitarni broj za slanje SMS-a za pomoć ugroženima u poplavama.

“Ovo što sam ja uradila uradio bi svatko iz mog grada samo da ima hrabrosti da se suprotstavi našem mentalitetu. Želim da se zahvalim svima koji su me podržali. Ovu haljinu sam odlučila da nosim još davno, a nakon poplava u Srbiji i Bosni i Hercegovini ona je dodatno dobila na značenju”, rekla je Valentina.

Na svom Facebook profilu napisala je da je željela skrenuti pažnju, a nije željela niti je očekivala publicitet.

“Prijatno sam iznenađena i drago mi je da me ljudi širom Balkana podržavaju. Između ostalog, htjela sam da skrenem pažnju djevojkama i roditeljima koji bacaju stotine eura na maturske haljine. U mom gradu, na defileu maturanata se pojavi ogroman broj ljudi, od kojih je polovina maturantska rodbina, a druga polovina nije došla zbog nas maturanata, nego zbog naših haljina i da vide ko koju etiketu nosi i koliko koja haljina košta. Tako da ova haljina predstavlja neki vidi protesta tom mentalitetu”, kazala je Valentina dodavši da njena kreacija predstavlja nju i njenu ličnost.

Izvor

Prethodni članakNa dar najdraže igračke
Sljedeći članakVIDEO: Klizište kod Travnika stvorilo novo jezero od kojeg zastaje dah