“Maturanti” SKM-a Slavonski Brod oduševili na otvaranju 2. Dana hrvatskog kazališta u BiH

Ponajbolja amaterska kazališna predstava u Hrvatskoj, „Maturanti“ Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod otvorila je 2. Dane hrvatskog kazališta u Bosni i Hecegovini, koje organiziraju Udruga mladih “Enter” i Gradsko kazalište mladih Vitez. 

Prije početka same predstave nazočne je pozdravio Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez te čast da otvorio druge po redu Dane hrvatskog kazališta u BiH prepustio Silviju Stilinoviću, voditelju SKM Slavonski Brod i redatelju predstave “Maturanti”. Silvio, inače dugogodišnji poznati i priznati novinar HRT-a, zahvalio se članovima GKM-a Vitez i Entera na pozivu i časti da otvore novu kazališnu smotru u Vitezu.

“Kao nekomu tko je dugo u kazalištu, a u isto vrijeme i na Hrvatskoj televiziji, iznimno mi je zadovoljstvo što imamo priliku baš mi otvoriti druge po redu dane hrvatskog kazališta u BiH. Sretniji sam tim više što našu predstavu igramo nakon ogromnog uspjeha na našoj državnoj smotri, a posebno što je to večeras u Vitezu, među dragim prijateljima s kojima nas veže dugogodišnje prijateljstvo, kako kroz kazalište, tako i van njega. Iskren ami je čast da mogu proglasiti druge dane hrvatskog kazališta u Bosni i Hercegovini otvorenima”, kazao je Silvio Stilinović na subotnjem otvaranju.

Podsjetimo, na 57. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera održanom proteklog mjeseca u Vodicama Silvio Stilinović dobio je nagradu za najbolju režiju, dok je glumica Vanja Čiča osvojila nagradu za najbolju glumicu festivala. Anamarija Jazvić nominirana je u kategoriji za najbolju sporednu glumicu.

Predstava “Maturanti” SKM-a Slavonski Brod oduševila je publiku u Vitezu, koja je članovima ansambla za odličnu izvedbu čestitala višeminutnim gromoglasnim pljeskom. S obzirom da predstava zahtijeva kamernu scenu i broj mjesta je ograničen, dogovoreno je da će kazalištarci iz Slavonskog Broda ponovno nastupiti na 9. Danima kazališta “Vitez 2017”.

Redatelj predstave “Maturanti” je Silvio Stilinović, po romanu Ivice Ivanca. U predstavi igraju: Andrija Krištof, Anamarija Jazvić, Lorenco Tolić, Vanja Čiča.

Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod rado je viđen gost u Vitezu, gdje je i prethodnih godina imalo jako zapažene nastupe, a suradnja s GKM Vitez prerasla je u istinsko prijateljstvo, koje je rezultiralo i brojnim drugim suradnjama kulturnih djelatnika Viteza i Slavonskog Broda.

Dane hrvatskog kazališta u BiH podržali su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Središnja Bosna.

Prethodni članakAustrijanci srušili snove BiH o plasmanu na EP u rukometu
Sljedeći članakI “Kraljica Bosne” Studentskog teatra Franjevačke teologije Sarajevo oduševila publiku u Vitezu