Mateo Marić ponovno izabran za predsjednika HUM-a

U prostorijama Hrvatske Udruge mladih u Središnjoj Bosni iz Viteza jučer je održana izborna i izvještajna skupština.

Hrvatska Udruga mladih u Središnjoj Bosni (HUM) je Udruga koja je u zadnjih nekoliko godina prepoznata diljem Bosne i Hercegovine i svijeta po svome radu i angažmanu za cijelu društvenu zajednicu. Ova Udruga je sudjelovala u brojnim projektima i aktivnostima, a ponajviše su prepoznati po svome humanitarnom radu i radu na terenu. Pored humanitarnog rada, Udruga je realizirala i mnoge infrastrukturne projekte poput izgradnje „Spomenika ljubavi“ u samom centru Viteza, Uređenje društvenog doma u MZ Gaćice, uređenje prostorija HUM-a, Uređenje šetališta na Ribarskom Reviru u Vitezu. Projekte koje također treba istaknuti su Studijska putovanja, edukacijska predavanja, predavanja borbe protiv ovisnosti i slično. Doista, spisak realiziranih projekta ove Udruge je pozamašan, što zapravo govori o radu i angažmanu članova Udruge.

HUM u Središnjoj Bosni je Udruga koja je od svoga osnivanja pa sve do danas posjetila više od 230 obitelji s područja Kantona Središnja Bosna i pomogla svima onima kojima je to zaista bilo potrebno. HUM u Središnjoj Bosni glasi za jednu od najaktivnijih Udruga mladih na ovim prostorima.

Danas je u prostorijama Udruge održana izborna i izvještajna sjednica Skupštine Udruge na kojoj je sudjelovalo više osoba koje podupiru rad Udruge. Na dnevnom redu su se našle točke poput izvješća predsjednika Matea Marića o radu Udruge u zadnje četiri godine, kao i financijsko izvješće za prošlu godinu. Na sjednici se također glasalo u novom sazivu Upravnog odbora i o izboru predsjednika Udruge i Skupštine. Na prijedlog članova i glasanjem podršku za novi mandat dobio je Mateo Marić, koji će funkciju predsjednika obavljati iduće četiri godine. Za članove upravnog odbora Udruge izabrane su članice Udruge Maja Radman i Ana-Marija Omazić.

Ponovni odbor gospodina Marića za predsjednika Udruge je pokazatelj da je predsjednik Marić uložio ogroman trud i rad u djelovanje HUM-a, što su mu članovi potvrdili jednoglasnom potporom za novi mandat i tako mu iskazali povjerenje.

Na samoj sjednici predsjednik Marić se zahvalio svima na dolasku i u svom izvješću naglasio kako je HUM u Središnjoj Bosni ušla u povijest, ali da mu je želja da ona uvijek bude sadašnjost, jer je rad HUM-a prepoznat diljem BiH, regije i svijeta na što svi zajedno trebamo biti ponosni. Marić je naglasio kako bez članova Udruge koji su davali dio sebe za aktivnosti i projekte ne bi bilo moguće postići uspjehe koje je Udruga postigla. Također se predsjednik Marić zahvalio svim dobročiniteljima koji su od samoga početka djelovanja bili uz HUM i davali mladim neizmjernu podršku. Marić je pozvao sve mlade da se priključe radu HUM-a i uključe se u rad za opće dobro društvene zajednice u kojoj živimo.

Također je na sjednici usvojen i program rada Udruge za 2023. godinu, koji će ovi mladi pokušati zajedno realizirati.

Čini me sretnom biti dio pozitivnih priča i aktivnosti udruge “HUM”.
Kao član skupštine udruge truditi ću se sa ostalim članovima da i u budućnosti realiziramo veliki broj aktivnosti koje će biti od velikog značaja za našu zajednicu. Od posebnog značaja za mene su humanitarni projekti i smatram da u današnje vrijeme ubrzanog života od velikog je značaja kada nekoga posjetimo, pružimo ruku zajedništva i pokažemo da smo tu za one kojima je naša pomoć najpotrebnija, izjavila je Ana-Marija Omazić, članica Udruge.

Mladi su zajedno poslali poruku koja glasi “Nemojte se nikad umoriti čineći dobro”.