Matea Bošnjak, glazbena i glumačka zvijezda iz Viteza

Matea Bošnjak, sedamnaestogodišnjakinja iz Viteza, došla je u središte pažnje javnosti nakon fenomenalnog nastupa na Supertalentu Nove TV, gdje je izvela pjesmu Bonnie Tyler „I Need a Hero“, uz klavirsku pratnju još jedne Vitežanke, Ane Petrović. Iako smo o Matei često pisali, uglavnom zbog brojnih uspješnih glumačkih nastupa, ali i pjevačkih, ovotjedni vrlo zapažen nastup bio je dodatan povod da napravimo razgovor s njom za čitatelje portala Vitez.info.

Matein nastup oduševio je sve, ne samo u Vitezu, pa i Bosni i Hercegovini, nego i susjednoj Hrvatskoj. Zadobila je brojne simpatije, mnogi su oduševljeno komentirali, dijelili objave, googlali njezino ime i prezime, slali joj poruke, tražili autograme.. Usprkos svemu Matea skromno ističe kako nije napravila ništa veliko.

„Gode mi pohvale, naravno. Ipak, ne mislim da sam napravila nešto posebno. Pjevanje je, uz kazalište, moja ljubav kojoj sam maksimalno posvećena. Iza mene je već dosta uspješnih nastupa, ali s obzirom na značaj Supertalenta i činjenicu da je moj nastup pogledao milijunski auditorij Nove TV stvorila se velika euforija oko svega, ali sam čvrsto na zemlji, svjesna da trebam i dalje jako puno raditi“, kaže nam prilično skromno na početku razgovora Matea.

Uz to što prekrasno pjeva, Matea najblaže kazano jednako dobro i uspješno glumi. Članica je Gradskog kazališta mladih Vitez već sedam godina, a iza nje su brojne osvojene nagrade kako na domaćoj, tako i međunarodnoj sceni.

„Kazalište me zbilja ispunjava, čini sretnom i potpunom. Tu je moja druga obitelj, koja mi je ujedno i velika potpora. Sretna sam što sam uspjela spojiti svoje dvije ljubavi, pa u predstavama često zapjevam, a kada pjevam na sceni se osjećam potpuno prirodno. Zahvaljujući kazalištu i glumi scenski nastup mi je dosta olakšan, a kroz dosadašnji rad naučila sam se lakše organizirati, tako da mi ni cjelodnevne probe ne predstavljaju problem, glumačke ili pjevačke. Također, jako me sretnom čini i činjenica da sam unutar kazališta dobila svoju grupu, koju vodim i kojoj ću režirati predstavu, što mi predstavlja novi izazov“, govori dalje Matea i ne skida osmijeh s lica.

Sasvim sigurno nastup u polufinalu Supertalenta Nove TV će zahtijevati još više vremena i angažmana kako bi opravdala očekivanja brojnih obožavatelja, koji je već vide u finalu, pa i u najužem krugu kandidata za pobjedu. Publika je obožava i nema dileme kako će je podržati i u nastavku natjecanja, ali kako je postavila visoko kriterije i očekivanja će biti veća. Pitali smo Mateu kako se nosi sa iznenadnom slavom i kako se priprema za polufinale?

„Utisci sa Supertalenta su jako pozitivni, zbilja je jedinstven osjećaj i ovim putem se želim zahvaliti prijateljici Ani Petrović, koja je također uložila puno rada i napora u moj nastup. Iskreno ne osjećam se nešto posebno slavnom, i dalje sam ista Matea koja je svakodnevno u školi, ili na probama, glumačkim i pjevačkim. Ništa se značajno nije promijenilo, bar ne u mom razmišljanju. Istina, javlja mi se velik broj onih koji su vidjeli moj nastup. Raduje me ako im se svidjelo, a svjesna sam kako moram još više raditi i pripremiti se za nastavak Supertalenta. Otkrit ću i to kako pripremam jednu domaću pjesmu, a probe intenzivno traju već neko vrijeme i sigurna sam kako će se i moj sljedeći nastup jako svidjeti publici“, najavljuje Matea za Vitez.info i ističe kako više detalja ne smije iznijeti u javnost.

Matei je velika potpora njezina obitelj, koja joj daje snagu i kada sve ne ide po planu i kako je zamislila. Iako veoma mlada do sada je puo toga prošla i mnogi su izazovi iza nje, a još više pred njom. Međutim, uz obitelj i prijatelje koji je razumiju i podržavaju, sve je puno lakše.

„Neopisivo mi znači potpora obitelji i prijatelja. Nekada se zvijezde ne poklope, a tada je potrebno znati da je netko uz vas. Jako sam sretna da me obitelj razumije i podržava, ali i da sam okružena prijateljima koji su uz mene i daju mi snagu da nekada prebrodim i teške trenutke. Zbog velikog broja obveza zna se dogoditi da nešto trpi, obitelj, prijatelji, kazalište, pjevanje…ali, na koncu se ipak stvari poslože kako treba. Vesele me i nedjeljne šetnje s mojim psom Aronom, kojega naprosto obožavam“, otkriva nam u svom odgovoru kako je vedar duh ne napušta, usprkos tomu što nije uvijek sve sjajno.

Pitali smo Mateu što bi poručila svojim vršnjacima, odnosno onima mlađim, pa i starijim od sebe. Dobili smo vrlo zanimljiv i zreo odgovor, koji nas je moramo priznati “oborio s nogu”. Matea je istinska zvijezda.

„Sanjajte, ali i živite svoje snove. Nemojte čekati da prođe vrijeme, svatko je predodređen za nešto. Puno je mladih, talentiranih osoba, ali kod mnogih talent spava. Probudite ga. Nemojte se bojati neuspjeha, nekad je i pad put, put do uspjeha. Ja sam uz prekrasne trenutke imala i one manje sretne, kada sam se pitala vrijedi li sve. Već neko vrijeme znam da vrijedi, još kako. I poruka onim malo starijim, podržite mlade ljude, dajte im priliku, vidjet ćete što sve mogu. Evo, ovim putem pozivam sve da me dođu pogledati na našim nastupima u kazalištu, uvjerit će se kako u Vitezu ima još puno talentiranih mladih osoba, pa će i iznenađenje nakon uspjeha biti manje, a uspjeha će biti puno više“, zaključuje na najljepši mogući način našu priču Matea Bošnjak, kojoj u ime redakcije portala Vitez.info od sveg srca želimo blistavu glazbenu, ali i glumačku karijeru.