Mate Delić pobjednik 14. Sarajevski kiseljak Opena i 4. ITF Futures turnira

Mate Delić (Hrvatska) pobjednik je 14. Sarajevski kiseljak Opena i 4. ITF Futures turnira koji je od 15. do 23. lipnja 2013. godine igran na terenima Teniskog kluba „Elliptic” u naselju Gromiljak, u općini Kiseljak.

Delić koji je trenutačno 460 na ATP listi, naslov pobjednika osigurao je uvjerljivom pobjedom nad trenutno najbolje plasiranim bh igračom, Damirom Džumhurom (280 na ATP ljestvici) rezultatom 7:5, 6:2. Džumhur je inače prošlogodišnji pobjednik Turnira u Gromiljaku.

„Delić je zasluženo pobijedio”, izjavio je Džumhur kojemu je ovo bilo treće sudjelovanje na turniru u Gromiljaku. Pobjednik turnira Mate Delić, uz vrijednu novčanu nagradu od 1255 američkih dolara osvojio je i 18 ATP bodova, dok je drugoplasiranom Džumhuru pripalo 10 ATP bodova i novčana nagrada od 600 dolara.

“Na ovom Turniru sudjelujem drugi put, tereni su izvrsni, atmosfera odlična”, izjavio je Delić.

„Organizirati sportske događaje poput ovog turnira nije nimalo lako, ali kad vidite brojnu publiku koja je uživala u vrhunskom tenisu i zadovoljne igrače, onda ste potpuno sigurni da su se sav trud i rad isplatili”, kazao je Robert Biletić, direktor turnira.

Inače, 14. Sarajevski kiseljak Open i 4. ITF Futures turnir, posljednji iz Futures serije koji se igra u BiH, organizirao je TK „Elliptic” sa sjedištem u Gromiljaku. Suorganizator je bila općina Kiseljak. Na turniru koji se četvrtu godinu zaredom igra pod okriljem ITF-a, Međunarodne teniske asocijacije i boduje za ATP ljestvicu, sudjelovala su 64 igrača iz 15 zemalja; BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Mađarske, Grčke, Italije, Nizozemske, Austrije, Njemačke, Rusije, Ukrajine, Bjelorusije i Australije..
Za pobjednike turnira i ove je godine osiguran bogat nagradni fond vrijedan 10 000 $.
Generalni pokrovitelj Turnira bila je tvrtka „Sarajevski kiseljak dd”, a pokrovitelj Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije.