Maskenbal u Busovači!

Nakon uspješno organiziranog “Božića u Busovači” naš gradić je imao i veliku pokladnu zabavu.

Naime, HDZ BiH Busovača u suradnji sa busovačkim školama, OŠ i SŠ Busovača, udrugama, Mladež HDZ-a BiH, Zajednicom žena “Kraljica Katarina Kosača” i drugim skupinama i pojedincima pripremili su pokladnu zabavu na betonskom igralištu između Osnovne i Srednje škole u Busovači.

Karnevalska povorka počela je u 16 sati, a učenici su zablistali u predivnim i domišljatim kostimima te su razveselili brojne gledatelje, a dodatnu zabavu pružila je i glazbena skupina Innuendo.

Nakon povorke i predstavljanja namaskiranih skupina, svi prisutni su se mogli zabaviti i zaplesati te okrijepiti uz kućice u kojem su vrijedne članice ZŽ KKK TO Solakovići i Polje nudili krafne, fritule, kuhano vino, slatkiše..

Program u kojem su predstavljene maskirane skupine uz poneku šalu, simpatičnu scenu i lijepu glazbu trajao je blizu tri sata a procjena je da je bilo preko 1000 sudionika. Nakon toga zabava se preselila u MZ Ivančica (Ravan).

Vrijedni nagradni fond od 500 KM osigurao je pokrovitelj cm-cosmetic market.

Predsjednica OO HDZ BIH Busovača Mirjana Plavčić dodijelila je nagradu od 100 KM za “BEBE” kao najveseliju skupinu.

Predsjednik OV Josip Mravak dodijelio je nagradu od 100 KM za “Strašila” koji su odnijeli titulu najstrašnije skupine.

Predsjednica OO ZŽ KKK Busovača Ankica Komšić i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto dodijelile su nagrade u iznosu po 30 KM za dječji uzrast i to za najljepše, najstrašnije, najžalosnije, najmanje, najveselije i najkompletnije maškare.

Ravnatelji škola Stipo Krišto i Slaven Katava dodijelili su nagrade za kategorije odrasli sudionici po 20 KM i to za najljepše, najstrašnije, najžalosnije, najmanje, najveselije i najkompletnije maškare.

Ovim se putem zahvaljujemo našim učenicima i učenicama te njihovim učiteljicama, profesorima i profesoricama, roditeljima na trudu i maštovitim idejama kojima su uveličali ovaj događaj, sponzoru brojnih nagrada CM – Cosmetic Market doo, svim sudionicima i posjetiteljima što su doprinijeli u raznolikosti obilježavanja maskenbala u Busovači.

Svi smo zajedno uspjeli napraviti jedan događaj koji je donio dašak vedrine i živosti u našu Busovaču, ali i u naše živote. (Izvor: OO HDZ BiH Busovača)