Maserati GranTurismo Sport – svjetska premijera na autosalonu u Ženevi

Maserati je za autosalon u Ženevi (8.-18. ožujka 2012.) pripremio svjetsku premijeru novog automobila Maserati GranTurismo Sport, javljaju hrvatski mediji.

Novi Maserati GranTurismo Sport u biti je zamijena za stari model Maserati GranTurismo S, a u odnosu na normalni Maserati GranTurismo razlikuje se na lagano modificiranim detaljima karoserije. Otvori za zrak na karoseriji su optimizirani kako bi se do motora i kočnica dovelo što više zraka u cilju poboljšanja performansi. Novi oblik prednjeg odbojnika uključuje i maglenke kao i LED dnevno svjetlo. Istovremeno su i stražnja svjetla dobila modificirani oblik.

Maserati GranTurismo Sport je u biti kupe verzija modela Maserati GranTurismo Convertible Sport koji je predstavljen 2011. godine. Ispod prednjeg poklopca nalazi se poznati motor, kao i do sada. Radi se o 4.7-litrenom V8 benzinskom motoru koji u duhu oznake “Sport” u imenu ovog modela automobila donosi 10 KS više snage. Isti motor u modelu Maserati GranTurismo ima 450 KS, dok Maserati GranTurismo Sport ima 460 KS.