Martin Slišković prodaje bubreg kako bi mogao školovati djecu i operirati srce

Martin Slišković iz sela Bučići kod Novog Travnika je prije četiri mjeseca na bh. internet oglasniku postavio oglas u kojem za 80.000 konvertibilnih maraka prodaje bubreg.

„Morao sam se odlučiti na takav korak. Imam dvoje djece koje ne mogu školovati, a novac i meni treba za operaciju srca”, kaže Slišković.

Martin je automehaničar i autoelektričar i bez posla je već deset godina. Kako kaže, u protekla četiri mjeseca imao je tri-četiri ponude za bubreg.

„Rekli su mi se ponovo javiti, ali poslije toga niko nije zvao. Imao sam ponude iz Austrije i San Marina”, te dodaje kako zna da ovo nije legalan potez.

„Što kažu kod nas, muka zakon mijenja. Kad bih vam ispričao što sam preživio i doživio, ne biste mi vjerovali. Sad sam se uhvatio za glavu kako dijete upisati u školu i kupiti knjige. Nemaju mi žena i djeca što jesti, dotle sam dogurao, a da ne govorim o kupovini lijekova za srce koji koštaju 200 KM. Radije ću prodati bubreg i malo se izvući iz krize nego se ovako patiti”, kaže na kraju Martin Slišković za portal Klix.ba, a prenosi portal hercegbosna.org.