Marina Pendeš i Ted Whiteside razgovarali o implementaciji NATO strategije komuniciranja

Zamjenica ministra obrane BiH za politiku i planove Marina Pendeš razgovarala je danas sa zamjenikom pomoćnika generalnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju, Tedom Whitesideom, o suradnji Ministarstva obrane BiH i NATO-a u oblasti javne diplomacije i implementaciji NATO strategije komuniciranja.
Razgovarano je i o praksama integracije socijalnih medija i vladinih komunikacija, te o suradnji s nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i civilnim strukturama.

Pendeš je, govoreći o implementaciji NATO strategije komuniciranja, istaknula da “treba analizirati i unaprijediti akcione planove kako bi se vrijednosti i benefiti NATO-a još više približile ciljnim grupama i kako bi mogli pravoremeno promovirati sve ono što je pozitivno u Ministarstvu obrane BiH.“

Također, Pendeš je naglasila potrebu što bržeg ulaska BiH u Akcioni plan za članstvo u NATO-u, jer Bosna i Hercegovina je „zemlja u Europi, a mi smo partner i NATO-u i EU.“

Whiteside je istaknuo da je u BiH napravljen progres u posljednjih nekoliko godina, a posebno se interesirao o suradnji s nevladinim organizacijama, akademskom zajednicom i mladima.

Sastanku su nazočili i šef Misije BiH pri NATO-u Branimir Jukić, glasnogovornica NATO stožera Sarajevo Ines Kuburović, te pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović.

Ted Whiteside će nazočiti NATO-konferenciji „Društveni mediji – šta oni znače za partnerske zemlje”, te panel diskusiji – „65. godina NATO-a: Mir sigurnost i razvoj u Europi”, koje će biti održane u Sarajevu 23. i 24. travnja, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.