Marija Šimić pobjednica 20. MAK-a

Sinoć je, 4.5.2014, u prepunoj dvorani Srednje škole u Busovači održan 20. po redu MAK – Mali akordi “Busovača 2014”. Pobjedu je odnijela Marija Šimić iz Travnika otpjevavši pjesmu “Malo mi za sriću triba”.

Drugo mjesto osvojila je Stefani Čaljkušić iz Busovače s pjesmom “Jubiću te kako Bog zapovida”. Treće mjesto osvojila je Sara Pavlović s pjesmom “Tako je lako”, a nagradu publike osvojio je Gabrijel Golub s pjesmom “Oprosti mi što te volim”.

Podsjetimo, ovo je veliki jubilej ovog danas značajnog festivala na području Središnje Bosne. Mak je sinoć slavio 20 godina svog postojanja. Napomenimo da su i ove godine MAK organizirale dvije institucije i to Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” iz Busovače,
te Osnovna glazbena škola “Jakova Gotovca”, također iz Busovače. Nesebičnu potporu ovoj manifestaciji dala je općina Busovača te Općinski odbor Hrvatske demokratke zajednice u Busovači.

U revijalnom dijelu programa nastupili su neki od bivših pobjednika ovog festivala. Mogli smo čuti stare hitove u izvedbama Magdalene Marić, Matea Tomasa, Ivane Janko, Tee Marić, Monike Čavara, Jadranke Bašić i ostalih izvođača koji su ostavili trag ovoj manifestaciji.

Ovom prilikom Organizacijski odbor MAK-a se zahvaljuje svim sponzorima, kao i medijskim pokroviteljima na potpori koju su dali za organiziranje jedne ovakve manifestacije.