FOTO: Manifestacija Dani kruha u Vitezu

Manifestacija Dani kruha i plodova zemlje u Vitezu je, već odavno uhvatila čvrste korijene i tradicionalno je jedna od najmasovnijih i najmaštovitijih u srednjoj Bosni.

Tako je bilo i ove godine i u organizaciji HKD Napredak, podružnica u Vitezu, manifestacija je po prekrasnom danu miholjskog ljeta, održana na Gradskom trgu u središtu grada. Sudjelovali su  mališani dvaju dječjih vrtića sa svojim odgojiteljicama, osnovci osnovnih škola „Bila“, „Vitez“ i  „Dubravica“, srednjoškolci Srednje škole „Vitez“, Udruga „Žena ženi prijatelj“, Gradsko kazalište mladih, te HKD Napredak i KUD Topala.

Plodovi ovdašnjih polja i voćnjaka, te proizvodi vrijednih ruku viteških mališana, osnovaca i srednjoškolaca i njihovih majki, baka i djedova, bili su izloženi na stolovima postavljenim na Gradskom trgu „okupiranom“ od stotine sudionika manifestacije ali i velikog broja građana Viteza koji su uživali gledajući izloženo, te nastupe kulturno-umjetničkih društava, recitacije i pjesme koje su izvodili mališani iz vrtića, osnovci, srednjoškolci, članice pjevačke skupine „Žena ženi prijatelj“

Izložene plodove, ukusne i maštovite proizvode, te izlagače sudionike ive lijepe manifestacije, uz prigodnu kratku molitvu, blagoslovio je kapelan viteške župe sv. Juraja, fra Bojan Martinović.

Prethodni članakOznaka “bez GMO” uskoro na policama trgovina u BiH
Sljedeći članakDRAMATIČAN APEL Udruženje hroničnih bubrežnih bolesnika u Mostaru: “Isključit ćemo se sa dijalize!”