Manifestacija Božić u Vitezu

Već niz godina u Vitezu, na Gradskom trgu, organizira se kulturno-zabavna manifestacija „Božić u Vitezu“. Bile su to lijepe ali ipak (pre)skromne manifestacije, a ove godine napravljen je veliki pozitivni iskorak. 

Naime, skupina Vitežana prihvatila se organizacije ovogodišnjih „“Božićnih dana“ i treba reći napravile su iskorak kakav nisu očekivali ni najveći optimisti. Napravile su, bar prvoga dana manifestacije, od tri dana koliko će trajati, u četvrtak u kasno poslijepodne i u večernjim satima, ugođaj koji će svim sudionicima ostati u najljepšem sjećanju, sa željom da se takvo što ponovi i narednih predbožićnih dana. Jer, Vitežani, a i njihovi gosti iz susjednih općina, već dugo, dugo, takvo što, kada su kulturni događaji u pitanju, nisu doživjeli.

Naime, uz već tradicionalno veliki okićeni bor, s obje strane Gradskog trga postavljene su jednoobrazne kućice – prodajni štandovi, njih čak tridesetak, s različitim ponudama posjetiteljima. Brojne okupljene Vitežane, a prema nekim procjenama bilo ih je, u jednom dijelu programa, i više od dvije tisuće, zabavljali su Viteški akordi, Lašvanske dive iz Nove Bile. Lijepe poruke mira, ljubavi, dobrote…, čitajući i deklamirajući, uputili su im viteški osnovci, u zrak su pušteni svjetleći baloni, a članovi Gradskog kazališta mladih uprizorili su žive jaslice. U program, u odorama Djedova Božičnjaka uključili su se i članovi Biciklističkog kluba „Vitez“, a djeca s potrebnim potrebama iz viteške Udruge „Betanija“ i novotravničke „Duga“, sa svojim roditeljima, uz burni pljesak okupljenih, pod okićeni bor na trgu upalili su brojne lampinjone, te upalili ukrasne lampice na okićenom boru.

Plesalo se, pjevalo, veselilo, pilo se kuhano vino, jele se roštiljske i druge delicije, raznorazne slastice…, kupovalo se na prodajnim štandovima, sve je lijepim riječima i prigodnim čestitkama za nadolazeće blagdane pozdravio općinski načelnik, Tomislav Bošnjak – Matić. A da ugođaj bude i dodatno ugodniji „pobrinulo“ se i vrijeme jer temperatura je bila tek – 2 – 3 stupnja ispod ništice, daleko ugodnije nego nekoliko prethodnih večeri.

Prethodni članakNokia se vratila: Jeftin telefon s baterijom koja traje 31 dan!
Sljedeći članakDFA Liga počinje sutra na SRC Romari