Malinovićeve suze: Toliko emocija, to se pamti…

Najbolji igrač ‘Zmajeva’ dan nakon poraza od Tunisa ističe kako nije ljut na sudije, već zbog grešaka bh. igrača.

Upečatljiv trenutak nakon utakmice Tunis – Bosna i Hercegovina na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Kataru u srijedu bile su suze bh. reprezentativca Dejana Malinovića. Prošao je kroz mix zonu plačući, nakon šokantnog poraza u završnici susreta (24:27).

Najbolji igrač “Zmajeva” dan nakon poraza izgledao je prazno i umorno, svjestan da je propuštena odlična prilika za prolazak među 16 najboljih ekipa na prvom velikom natjecanju na kojem učestvuje Bosna i Hercegovina.

“Osjetio sam nakon utakmice neko razočarenje u sve, u ovaj sport kojim se bavim i sav trud koji sam uložio u sve ovo”, kaže na početku razgovora za Al Jazeeru 22-godišnji rukometaš. “Imali smo dobru priliku da prođemo u drugi krug, sve smo žrtvovali, ali neko neiskustvo i manjak sreće su nas spriječili. Znam koliko bi pobjeda značila svima nama, posebno našim navijačima. Hvala svima na podršci koju su nam dali i nakon utakmice. Nikad nisam doživio tako nešto. Toliko emocija, to je nešto što se pamti.”

Nakon prospavane noći, kakav je osjećaj. Jeste li i dalje ljuti na sudije?

Nisam bio ljut ni prvog trenutka na sudije. Možda su im dali koju loptu, ali meni je krivo zbog naših grešaka, koje su se svaku utakmicu ponavljale. Neke početničke greške, koje nam se ne smiju događati. I mi smo zbog toga izgubili.

Zbog čega toliko grešaka i ishitrenih reakcija u napadu?

To bi i mi voljeli da znamo. Dogovorimo se jedno, onda na terenu radimo drugo. To su stvari koje ja ne mogu objasniti. Žao mi je prilike koju smo propustili. Ipak, sve je ovo novo za nas, mladi smo, prvi put smo na velikoj sceni i to je možda razlog što osciliramo.

Da li ste zadovoljni svojom igrom?

Sigurno da sam mogao i morao bolje, ipak je ovo Svjetsko prvenstvo. Ne bih sebe izdvajao. Igrao sam za tim, pokazali smo karakter, ali siguran sam da će biti još bolje.

Slijedi Hrvatska?

Hrvatska je favorit, jedna od najboljih ekipa na svijetu, ali mi više nemamo šta da izgubimo. Igrat ćemo najbolje što možemo, pokušati ćemo da pobijedimo. Bilo bi lijepo ako bi uspjeli.

Izvor: Al Jazeera | Piše: Emir Delić

Prethodni članakTreći poraz BH rukometaša u Kataru
Sljedeći članakPolitičari iz FBiH na hranu i piće potrošit će 675.000 KM?!