Mali raj i 2. pješačka bojna u finalu 22. Uskrsnog turnira u malom nogometu “Busovača 2015”

U finalu 22. Uskrsnog turnira u malom nogometu “Busovača 2015“ igrat će dvije ekipe iz Kiseljaka – Mali raj i 2. Pješačka bojna.

Mali raj je u prvoj utakmici polufinalnog programa savladao Veterinarsku stanicu Fojnica sa sigurnih i visokih 11:4. Fojničani su uspjeli povesti sa 1:0 i to je bilo sve od njih. Mali raj predvođen reprezentativcima BiH – Kahvedžićem, Mulahmetovićem i Radmilovićem brzo preokreće rezultat u svoju korist – 6:1 i tu je bio kraj. Do kraja, igrana je “revijalna” utakmica za konačnih 11:4.

Druga utakmica dana bila je prava drama. U sudaru izjednačeno jakih ekipa, s(p)retnija je bila ekipa 2. Bojne, te je tako pobijedila rezultatom 4:2. Utakmica je počela propuštenim šansama NK Busovače. Fulali su Sejmen, Ćatić, Lucić i Fazlihodžić. Nepisano nogometno pravilo propuštenih prilika se opet potvrdilo i Goran Knežević postiže pogodak za 2. bojnu pred kraj 1. poluvremena.

Drugi dio počeo je nervozno i bez velikih prilika, i u tom laganom periodu je NK Busovača iz jedne ne tako obećavajuće prilike golom Marka Lucića izjednačila rezultat. Minut i pol do kraja zavladalo je oduševljenje u prepunoj dvorani u Busovači. Mirza Sejmen matira golmana Kiseljačana za 2:1 i veliki preokret. No, igrajući s bonus igračem – vratarom vrlo brzo ponovno najbolji igrač 2. bojne Goran Knežević izjednačuje rezultat na 2:2, i to 50 sekundi do kraja utakmice. Uz spomenuti izjednačujući gol, na scenu stupa i sudac koji 45 sekundi do kraja dosuđuje NK Busovači 6. akumulirani prekršaj što je izazvalo buru negodovanja kako na tribinama tako i na terenu. Pantić je pogodio s 9 metara za 3:2. Nogometaši Busovače su nakon ovog odlučili igrati s igračem vratarom, ali samo 10 sekundi kasnije isti sudac ponovno Busovljake kažnjava prekršajem koji definitivno nije opravdan, te je Pantić ponovno pogodio s 9 metara za konačnih 4:2.

Na kraju utakmice dogodila se velika gužva oko zapisničkog stola i sudca, no intervencijom domaćih redara sve se završilo na onom verbalnom. Šteta što je ovu prelijepu malonogometnu noć u Busovači upropastio sudac koji očigledno nije htio produžetke (2 x 5 minuta), a koji su obje ekipe zaslužile i da u tih 10 minuta konačno pokažu tko je trenutno bolji.

Ostaje samo da organizatori dobro povedu računa o suđenju za naredne turnire jer ovakva sudačka perfidnost tjera publiku s tribina.

Za kraj ćemo spomenuti da se danas u 18 sati igra utakmica za 3. mjesto između Veterinarske stanice Fojnica i NK Busovača, dok se u velikom finalu u 19.30 sati sastaju ekipe Malog raja i 2. Pješačke bojne iz Kiseljaka.

Prethodni članakPreko Google Street Viewa otplovite Dunavom od Bratislave do Černavode
Sljedeći članakU Vitezu maloljetnik zapalio štalu