Mali Mošunj: ŠK “Dražen Petrović” Šibenik pobjednik 3. Međunarodnog turnira “Plandovo 2016”

Proteklog vikenda, u Malom Mošunju, u Vitezu, u organizaciji Škole košarke „Prvi koš“ Vitez, odigrao se treći po redu međunarodni košarkaški turnir „PLANDOVO 2016.“ na kojem su pravo sudjelovanja imali dječaci rođeni 2002. i mlađi, tj. pioniri.

U dva dana, imali smo priliku vidjeti dosta lijepih košarkaških poteza koje su nam prezentirali mladi košarkaši iz Šibenika, Mostara, Tuzle, Bijeljine, Zenice i Viteza.

Odigrano je ukupno 9 utakmica turnira, a o dobroj organizaciji i podršci za Školu košarke „Prvi koš“ Vitez, govori i činjenica da se finalna utakmica zbog vremenskih uvjeta morala „preseliti“ sa košarkaškog terena Plandovo u GSD Vitez.

Nakon prvog dana turnira, najviše u svojim grupama pokazale su dvije Škole košarke, u grupi A, domaćin i organizator, ŠK „Prvi koš“ Vitez, a u grupi B, ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik, koji su svojom igrom zaslužili glavnu utakmicu turnira u nedjelju. Po jednu pobjedu i jedan poraz, ostvarili su KK „Fenix basket“ Bijeljina i KK „Lions“ Tuzla, te su tako dobili priliku da se bore za prelijepu statuu za treće mjesto. Nakon prvog dana turnira, bez pobjeda su ostali mladi košarkaši HKK „Zrinjski“ Mostar i OKK „Čelik“ Zenica, te su igrali utakmicu za peto mjesto.

U nedjelju, u utakmici za peto mjesto, HKK „Zrinjski“ Mostar je slavio rezultatom 42-18. U utakmici za treće mjesto, KK „Fenix basket“ Bijeljina je pobjedio KK „Lions“ Tuzla 51-36, te su tako pioniri iz Bijeljine osvojili treće mjesto. U već najavljenoj finalnoj utakmici, svoju dominaciju tijekom čitavog turnira potvrdili su pioniri ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik, te slavili protiv domaćina turnira ŠK „Prvi koš“ Vitez rezultatom 79-22.

Najbolji u šutiranju trojki je dječak iz Viteza, koji svoje košarkaško znanje dodatno usavršava u ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik, a to je Zvonimir Ivišić. Najbolji strijelac turnira je Rastko Crnić iz KK „Fenix basket“ Bijeljina s ukupno postignutih 66 poena. Najbolju petorku turnira svojim igrama zaslužili su: Kemal Kurević (KK „Lions“ Tuzla), Juraj Pleadin (ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik), Frane Antić (ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik), Manojlo Gorančić (KK „Fenix basket“ Bijeljina) i domaći dečko Renato Grebenar (ŠK „Prvi koš“ Vitez).

MVP turnira zasluženo je Zvonimir Ivišić (ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik).

„Prije svega, zahvaljujemo svim gostima, trenerima, djeci, koji su došli na naš turnir i u dva dana se trudili predstaviti se u najboljem svjetlu. Hvala našim članovima, roditeljima naših članova, koji su se potrudili da dječacima iz ŠK „Dražen Petrović“ Šibenik, da u dva dana nadomjeste njihov dom. Hvala kadetima i kadetkinjama ŠK „Prvi koš“ Vitez, koji su radili na zapisničkom stolu i u organizaciji oko hrane i pića, jer su napravili veliki posao u dva dana. Hvala dobrim ljudima koji su pomogli organizaciju i bez kojih bi ovaj turnir bilo teško organizirati. Sretni smo da smo prepoznati kao pozitivan kolektiv, koji ostvaruje i dobre rezultate i gaji dobre odnose sa svim klubovima u državi a i šire, a posebno da smo prepoznati od lokalne zajednice, grada, općine, županije. Nadam se da se vidimo i dogodine”, rekao je za Vitez.info portal Igor Bošnjak, trener u ŠK “Prvi koš” Vitez.

Nakon ovog turnira, košarkaši i košarkašice ŠK „Prvi koš“ Vitez odlaze na zaslužen odmor, do 1. kolovoza, a mi im čestitamo na uspješnoj sezoni i želimo još više sreće i dobrih rezultata u narednoj sezoni!