Maksimalno ozbiljno protiv Leotara

U tri utakmice proljetne sezone Vitez je osvojio tri boda pa bi se, gledajući situaciju površno, moglo govoriti i o podbačaju. Međutim, ako se zna da su Vitežani gostovali u Mostaru kod Zrinjskog i u Širokom Brijegu, onda se nikako ne može govoriti o podbačaju, o lošem proljetnom startu. Jer, uz ta dva očekivana gostujuća poraza, Vitez je nadigrao i uvjerljivo pobijedio (3 : 0) Slaviju, a danas im u goste stiže autsajder Leotar. I s tri nova boda sve će opet biti na svom mjestu, po zacrtanom planu, a to je put koji sigurno vodi ostanku u Premijer ligi. Ali, bodove protiv Leotara tek treba osvojiti, pa tek onda reći „hop“.

„Protiv Širokog proteklog vikenda odigrali smo loše, daleko ispod svojih mogućnosti. Analizirali smo našu igru, ukazali na greške i propuste i okrenuli se slijedećem našem protivniku Leotaru. Naime, taj susret moramo shvatiti vrlo ozbiljno jer, opasno je, svi naši navijači već su na naš konto uknjižili tri nova boda. A s takvim razmišljanjima u taj za nas vrlo važan susret nikako ne smijemo ući. Za nas nema utakmice „lako ćemo“ i na takav način ne dam o ovom susretu ni razmišljati. Tražit ću maksimalan angažman, ozbiljnost, borbenost…, jer samo tako možemo do bodova protiv Leotara, momčadi koja je u nezavidnoj poziciji, što pak, niukom slučaju, ne znači da će u Zenicu doputovati s bijelom zastavom. Opreznost i odgovornost moraju biti maksimalni“, oprezan je trener Ante Miše.

Osim kartoniranog Vedrana Vidovića svi drugi igrači treneru su na raspolaganju, a startnih 11 i ostalih 7 u zapisniku odredit će, kazao je Miše, neposredno pred početak susreta.

Da neće biti opuštanja protiv Leotara da se zaključiti i po riječima centarfora i golgetera Viteza, Jasmina Smrike. „Luksuz opuštanja mi sebi nećemo i ne smijemo dopustiti. Željni smo golova i pobjeda, dat ćemo sve od sebe kako bi osvojili tri nova boda. A tko sretniji od mene ako našoj pobjedi dam doprinos dobrom igrom i, bude li sreće, postignutim golom“.