Magla na autoputu A1 Zenica – Sarajevo sjever

U većem dijelu zemlje jutros se prometuje po suhom ili mjestimice vlažnom kolniku, dok se na dionicama u višim planinskim predjelima upozorava na mjestimično zaleđen kolnik. Magla smanjuje vidljivost na autoputu A-1 Zenica-Sarajevo sjever, kao i na putevima na području: Ključa, Sanskog Mosta, Viteza i Kiseljaka.

Apelira se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obvezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) promet obustavlja. Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, prometuje se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica). Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno-jednim prometnim trakom. Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.