Magistarska predstava Mirne Mišković “Đavolja posla” večeras na kazališnim danima u Vitezu

Treći vikend 9. Dana kazališta „Vitez 2017“ donijet će nam predstavu za koju će se definitivno tražiti ulaznica više. Uz to što je riječ o vrhunskom kazališnom uratku, kazališna dvorana će sasvim sigurno biti krcata i zbog činjenice da je riječ o magistarskoj predstavi naše Vitežanke Mirne Mišković i njezinih kolega s klase.

„Jako sam sretna zbog nastupa u našem kazalištu i Vitezu, na kazališnim daskama na kojima sam napravila svoje prve glumačke korake. Nadam se da ću kao i svaki put do sada igrati pred krcatom dvoranom u našem kazalištu i ovim putem pozivam sve da u nedjelju pogledaju ovu vrlo duhovitu i kvalitetnu predstavu. Raduje me da će sa mnom na sceni biti i moje kolege s Akademije“, kazala je najavi predstave naša Mirna Mišković. 

Predstava “Đavolja posla” na rasporedu je večeras, u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 3 KM. 

Tekst autora Miroljuba Nedovića pod nazivom „Đavolja posla“ na duhovit način prikazuje i kritizira kazališni svijet. U tekstu vidimo jednog provincijskog glumca u nastojanju da se osveti kazališnom kritičaru zbog negativnih kritika. Spletom okolnosti u taj sukob biva umiješana i čistačica koja se nalazi nasuprot predstavnicima kazališnog svijeta i nju možemo promatrati kao predstavnika društva, odnosno publike sa svim svojim predrasudama o kazališnoj umjetnosti. Pored kritike kazališnog svijeta, u prenesenom značenju ovaj tekst kritizira kompletno društvo u kojem vladaju netalentirani, korumpirani i neostvareni pojedinci.

U predstavi igraju: Mirna Mišković, Samed Alić, Ermin Avdić i Sadika Kahrimanović.
Mentorstvo i režija: Vlado Kerošević; Komentor i asistent režije: Irfan Kasumović.
Koprodukcija: Teatar kabare Tuzla i Studentska scena Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli.

Prethodni članakVitežani odlični na Borsa “OPEN” u Mostaru koji je okupio više od 1200 sportaša
Sljedeći članakViteški akordi mini turnejom započeli obilježavanje proslave 20. rođendana