Maestralna pobjeda Busovače protiv Šantića, velika utakmica debitanta Nike Čavare

U Busovači je jučer odigrana utakmica 1. kola Kupa Županije Središnja Bosna u nogometu između nogometaša Busovače i Šantića. Domaći nogometaši Busovače su opravdali ulogu favorita i lagano došli do uvjerljive pobjede od 6:0.

Dva udarca iz kuta u prva dva minuta su sve ono što je obilježilo igru Šantića u cijeloj utakmici, što se tiče napada. U 9 minutu susreta Sejman centrira s lijeve strane, Brkić spretan za vodstvo od 1:0. Nekoliko minuta kasnije Stapić udarcem s 20 metara pogađa mrežu gostiju za 2:0. U 27. minuti obrana Šantića se poigravala oko svoga gola, Čaljkušić je presjekao loptu i postigao i treći gol za svoju ekipu. Isti igrač je na centaršut, danas odličnog asistenta Sejmena, u 58. minuti postigao pogodak za 4:0. Ubrzo su zbog ozljeda izašli Stapić i Čaljkušić, a u 73. minutu u igru je ušao mladi Niko Čavara koji u klubu igra i kao rezervni vratar, branič te vezni igrač. Danas je mladi Niko igrao u vrhu napada i potpuno opravdao povjerenje trenera Vujice postigavši dva prelijepa pogotka. Za prvi mu je asistirao Boris Jurić, a za drugi Sejmen. Niko Čavara je obje ubačene lopte u stilu Luisa Suareza pospremio u mrežu za konačnih 6:0 za Busovaču.

NK Busovača ovaj vikend igra prvenstvenu utakmicu u Han Biloj protiv Rudara, a u iduću srijedu zaostalu prvenstvenu utakmicu protiv NK Rijeka iz Viteza.