Maestral u Prvoj nogometnoj ligi Federacije

Novi član Prve federalne nogometne lige BiH je Maestral BSI iz Jajca. Prvo mjesto u Drugoj ligi Zapad koje vodi u Prvu ligu i koje su osvojili već ranije, Jajčani su potvrdili u zadnjem kolu na svom terenu pobjedom (2:1) nad Bratstvom iz Ključa. Tako će Maestral BSI od naredne sezone biti jedini predstavnik Srednjobosanske županije u Prvoj ligi Federacije BiH, jer je dosadašnji prvoligaš, Iskra iz Bugojna, izgubila taj status.

Momčad Maestrala BSI kroz napornu sezonu vodio je mladi trener Narmin Bašić iz Travnika, s iskustvom vođenja premijerligaša Travnika. Ovaj vrijedni i školovani trener oformio je mladu  talentiranu i radišnu momčad, vjerovao je u nju, na tom putu imao je i bezrezervnu podršku rukovodstva kluba na čelu s predsjednikom Nikolom Bilićem, i uspio.

„Ovo je veliki događaj za naš klub i za naše Jajce. To je, ustvari, i najveći poslijeratni uspjeh nogometa u ovom gradu bogate nogometne tradicije, i na nama je zadatak učiniti i dodatne napore i aktivnosti kako bi u federalno prvoligaško društvo, u novu natjecateljsku sezonu, ušli potpuno spremni. Zahvaljujem se našem sponzoru BSI i našim vjernim navijačima kojima obećavam da u Prvoj ligi Federacije BiH nećemo „plesati samo jedno ljeto“, poručio je predsjednik, Nikola Bilić.

Z. Čilić