Luki Rođakoviću treće mjesto na festivalu “Čarobna frula”

Novotravničanin Luka Rođaković ostvario je svoje prvo međunarodno gostovanje na I. međunarodnom dječjem festivalu „Čarobna frula“. Festival je održan od 3. do 5. prosinca u Zagrebu. U trećem polufinalu u trećoj kategoriji Luka je za svoj nastup dobio treću nagradu stručnog ocjenjivačkog suda.

Pjesmu „Čuvajmo prirodu“ autora Marijane i Josipa Dujmušić za koju je aranžman uradio Josip Vukoja, Luka je izveo uz pratnju dječjeg zbor Kikići i Genijalci, čija je voditeljica Maja Rogić ujedno pokretačica i direktorica ovog festivala.

U finalnoj večeri titulu pobjednice festivala ponijela je Kristina Čok iz Slovenije s pjesmom „Pod prsti gre“. Nakon ovogodišnje pobjede na festivalu „Dok teče Lašva“, Kristina je i ovom pobjedom potvrdila da se radi o iznimnom pjevačkom talentu u svijetu autorske dječje glazbe.

Kroz čarobno, glazbeno putovanje na sceni Centra za kulturu i informacije Maksimir, 85 mladih pjevačkih talenata iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske vodila je Una Zima s popularne Dječje TV.

Iz Udruge „Dok teče Lašva“ zahvaljuju općinskom načelniku Refiku Lendi i Općinskom vijeću grada Novog Travnika na čelu sa Slavkom Marinom, na potpori za odlazak u Zagreb.