“Lude sedamdesete” odigrane u Zenici na početku kampanje „65+ razloga za život“

Kao odgovor na identificirane probleme starih osoba te opće stanje starih osoba u BiH, volonteri/ke HKO „Kruh sv. Ante“ osmislili su kampanju „65+ razloga za život“ kojom su željeli unaprijediti uvjete života osoba starijih od 65 godina. Tim povodom na početku kampanje Gradsko kazalište mladih Vitez u Zenici je izvelo svoju višestruko nagrađivanu predstavu “Lude sedamdesete”.

Glavni pokretački motiv za kampanju je ljudski zadatak i želja brinuti se o onima u potrebi, o bolesnim i marginaliziranim ljudima. Želja je razviti empatiju kod mladih osoba za druženje s onima koji nemaju nikoga, a to su upravo osobe starosne dobi preko 65 godina. Jedna od aktivnosti u kampanji je i predstava Gradskog kazališta mladih Vitez “Lude sedamdesete” koja priča o četiri “mlade” starice u staračkom domu i njihovoj njegovateljici.

Što se događa s te četiri žene koje su ,,osuđene” svoje posljednje dane provesti u staračkom domu? Što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva? Predstava nam priča kako one koračaju na svom životnom putu, isprepletenom zanimljivom prošlošću i izazovnom budućnosti na jedinstven i humorističan način.

To što su ostarile ne mora značiti da svaki dan ne trebaju pokušavati napraviti novi korak u život, a da se pritom ne koriste štapom. Starost nije etiketa, starost je vrlina!

U predstavi igraju: Berna MIšković, Ivona Matošević, Antonela Lukić, Marija Gudelj, Elena Stojak. Autorica teksta je Ana Dragozet, a redatelj Bruno Grebenar. Produkcija Gradsko kazalište mladih Vitez, a izvršni producent je Ivan Sajević.

Ulaz na predstavu je bio besplatan, a posjetitelji su kampanju mogli pomoći dobrovoljnim prilogom.

Prethodni članakŠtrajk zdravstvenih radnika DZ Vitez
Sljedeći članakU nedjelju utakmica 2. kola Balkan Super lige između RLK FIS Vitez i RLK Južna regija