Lovrinović: Prijedlog da Cikotić bude ministar sigurnosti je provokacija

U kabinet predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije stigao je prijedlog SDA da se na poziciji ministra sigurnosti nađe kadar te stranke Selmo Cikotić, za što šef Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović kaže da je čista provokacija, prenosi N1.

“Za mene osobno ovo je čista provokacija i čini mi se jedan od posljednjih testova naše tolerancije prema SDA. Prijedlog nije prihvatljiv i neću podići ruku za njega”, izjavio je Lovrinović Srni.

“Ono što je za mene prihvatljivo, a kako bih sudjelovao u bilo kakvim rješenjima, jest izmjena Izbornog zakona s rješenjima za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. SDA je sve kreativniji u procesu udaljavanja s HDZ-om. Vidjet ćemo”, poručio je Lovrinović.

Fahrudin Radončić podnio je ostavku na mjesto ministra sigurnosti u Vijeću ministara 2. lipnja.

Cikotić je četiri godine bio savjetnik Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH. Ranije je vršio dužnost ministra obrane u Vijeću ministara, i to od travnja 2007. do veljlače 2012. godine. Prilikom izbora na tu poziciju i 2007. godine negodovali su Hrvati Bugojna tražeći da konačno budu procesuirani predmeti zločina počinjenih nad Hrvatima u ovom dijelu BiH.

Prethodni članakNaredba o provođenju obvezne preventivne sistematske deratizacije na području ŽSB
Sljedeći članakŽupne obavijesti župe Vitez – 11. nedjelja kroz godinu