“Lova iz snova” GKM-a Vitez oduševila u Fojnici

U okviru kulturno-umjetničkog festivala “Hrvatsko proljeće Središnje Bosne” u prepunoj kino dvorani u Fojnici u nedjelju navečer odigrana je predstava Gradskog kazališta mladih Vitez pod nazivom “Lova iz snova”.

Predstava „Lova iz Snova“ vodi nas u ‘tunel’ studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka – frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom. Režiju predstave potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave „Hanibal podzemni“ Hrista Bojčeva.

Posjetitelji su imali priliku više od sat vremena uživati u komičnim scenama, ali i izvući pouke iz predstave od mladih glumaca. Svakako, ključna poruka predstave je kako „Svijet ima dovoljno za svačiju potrebu, ali ne i za svačiju pohlepu!“. Mladi viteški kazalištarci sjajno su odigrali ovu predstavu, dvorana je prštala energijom koju su prenijeli i na oduševljenu publiku, koja ih je nagradila burnim pljeskom na kraju predstave.

Organizatori i domaćini, Općinski odbor Mladeži HDZ-a BiH Fojnica, uz zahvalu Gradskom kazalištu mladih Vitez i njihovom voditelju Ivanu Sajeviću, zahvalili su i ostalim prisutnim u dvorani te uputili poruku kako Fojnici treba više ovakvih sadržaja te se nadaju i daljnjoj suradnji s mladim glumcima i viteškim kazalištem.