“Lov na želju” napunio Kazališnu dvoranu Vitez i oduševio publiku

Druga predstava na ovogodišnjim Danima kazališta “Vitez 2018”, baš kao i Šmizle na otvaranju, napunila je Kazališnu dvoranu Vitez i oduševila publiku. Autorska predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, čiji tekst i režiju potpisuje Matea Bošnjak, potvrdila je zašto se radi o najuspješnijoj predstavi srednjoškolskog teatra u BiH. 

“Lov na želju” je bajkovita drama, s primjesama komedije, za “djecu” od 7 do 77 godina. Radnja predstave smještena je u bezvremenskoj Utopiji kojom su vladali brojni kraljevi.Utopija bi postala Zlotopija kada bi njome vladali zli, sebični,podli kraljevi i kraljice kao što je bio Edvard kojega je kaznila vila Utopius zbog njegove mračne vladavine.
Nekoliko stoljeća kasnije vještica Gordana i njezina sestra Finkulis se bore za prijestolje, ali podmuklija Gordana baca kletvu na pravog prijestolonasljednika Rexiliusa II. i pretvara ga u zvijer koja završi u cirkusu, čiji je vlasnik cirkusant Tvrdi.

Kraljici Gordani nestaju čarobne moći i njeznin sluga Vile joj predlaže “lov na želju” u ukletu pećinu, u kojoj kažnjeni kralj Edvard ispunjava želju osobi dobra srca. Vile u radnju upliće plesačicu Maju koja ima dobro srce i njezina prijatelja cirkusanta Rexa.
Svi likovi su podijeljeni na dvije strane dobra i zla, koji se do samog kraja predstave bore za Utopiju i Zlotopiju. Događaju se paralelne radnje čvrsto povezane, što se otkriva na samom kraju u ukletoj pećini, gdje želja postaje ključ povratka Utopije.

U predstavi igraju: Sara Šantić, Leona Blaž, Minela Salkić, Franko Bralo, Filip Križanac, Sunčica Strukar, Nikola Lujić, Monika Maros. Tekst i režiju potpisuje Matea Bošnjak, a izvršni producent je Ivan Sajević.

Sljedeći vikend je proglašen “Dječjim vikendom” u okviru kazališnih dana. Za petak je najavljena predstava “Carevo novo ruho”, a za subotu “Kamen mudrosti”. Obje predstave se igraju u Kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 19 sati.