Loše riješeno pitanje otpadnih voda i u Mošunju stvara strašne probleme, stanovnici ogorčeni

Naša čitateljica iz Mošunja javila se s ciljem ukazivanja na problem koji pati njezinu obitelj, kao i velik broj mještana ovoga, ali i drugih viteških naselja. Nedavno smo objavili tekst koji je ukazao na probleme užeg dijela grada, kao i nekoliko naselja s područja općine Vitez. Sličan tekst smo prije toga objavili na intervenciju naših čitatelja iz naselja rijeka, a ovo je samo potvrda brojnih poteškoća s kojima se suočavaju stanovnici općine Vitez, a na koje smo mi ukazivali nekoliko puta, prije svega s dobrom namjerom i željom da se navedeni problemi riješe.

Objavu naše čitateljice, potkrijepljenu fotografijama, prenosimo u cijelosti i bez intervencija.

“Zaista nemam običaj oglašavati se ovim putem, ali mislim da ne postoji vise način na koji cemo ukazati na probleme naše MZ (MZ Bila, op.a). Prilazni put koji se sanira već godinama je i dalje u katastrofalnom stanju, zapravo u katastrofalnijem nego što je bio ikada do sad. No, na tu temu svakako ne možemo pričati mi obični smrtnici, jer ima glavešina koje su prioritet u našem gradu i kojima se ne smije vidjeti praška snijega na putu do velebnih imanja zimi, a kamo li, ne daj Boze da im se digne prašina ljeti, jer se pobogu “njihove” ceste čiste po ps-u. Prometnica prema Mošunju je “SANIRANA” prošle godine, ali pogledajte kako. Petnaest minuta jačeg pljuska i evo pogledajte probleme sa kojima se susrećemo već godinama moja obitelj i ja, te ostali sumještani. Što bi bilo tek da pada 2 sata?! S ceste na kojoj je napravljen odvod za otpadne vode koji bi trebao primiti svu količinu kišnice slijeva se sav ostatak iste u naše dvorište. Još jednom apeliramo sve koji mogu riješiti ovaj problem da se uključe u isti. Poštovani gradonačelniće, Vama na čast!!!”, objava je koju je podijelila s javnošću Manuela Kesten.

Arhiva: Nevrijeme u Vitezu još jednom razotkrilo probleme s neriješenim pitanjem oborinskih voda, kanalizacije, puteva…

Arhiva: Čitatelji upozoravaju: Otpadne vode i kanalizacija u naselju Rijeka ugrožavaju zdravlje građana

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3197794376923619&id=100000792642340

U međuvremenu nas je kontaktiralo još nekoliko stanovnika Mošunja i Bile, iskazavši svoje nezadovoljstvo, pitajući komu se uopće više mogu obratiti po pitanju navedenih problema?! Vjerujemo kako će ovaj tekst, kao aktivistička intervencija doći do nadležnih predstavnika političke vlasti, te kako će svoj doprinos dati svi, počevši od predstavnika mjesne zajednice, općinskog vijeća, Općine Vitez, a u konačnici i svih političkih stranaka koji bi djelima trebali pokazati kako skrbe o stanovnicima svoje općine.