Loreno Laštro – poznato lice najpoznatijih radijskih glasova

Danas vam pišemo o mladiću koji bi mogao biti uzor mnogim mladim ljudima u Hrvatskoj kao što je i u Bosni i Hercegovini, piše Radio Križevci.

Već s 24 godine ovaj mladić je vrlo uspješan, poznat i priznat u svijetu novinarstva, te je zbog svog glasa miljenik ženske publike… Loren Laštro, poznatiji kao „Loreno“ rođen je 20.02.1995. godine u Novoj Biloj – Travnik. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom Vitezu, te Fakultet za „Medije i Komunikacije” na „Internacionalnom Univerzitetu.

Diplomirao je 2017.godine. kao zlatni student (student generacije), zatim je dobio Rektorovu nagradu, a potom je magistrirao i postao magistar struke Medija i Komunikacija sa zvanjem specijalista Medija i Komunikacija. Iako još uvijek relativno mlad u svijetu medija, svojim znanjem i vještinama izgradio je jako zavidnu reputaciju. Na nagovor svog mentora, i kako Loreno kaže, prije svega velikog prijatelja, profesora.dr. Sabahudina Hadžialića, planira nastaviti doktorske studije u Poljskoj u Toruńu, na Državnom Sveučilištu Nikolaus Kopernik, a sve to uz 100% podrške financiranja EU.

Trenutačno je vanjski suradnik preko desetak medijskih servisa u BiH i Hrvatskoj, a također je i suradnik Radija Križevci. Stalno je zaposlen na najslušanijem radiju u Srednjoj Bosni, Radio Vitezu. Osnivač je Play Now Media grupacije, te je vlasnik informativno zabavnog portala www.playnow.ba.

Prošle godine nastala je ideja za suradnjom između naše voditeljice Štefice i Lorena, te smo tako krenuli u razmjenu glasova. Loreno je istaknuo kako Štefica ima specifičan, jako fonetičan i melodičan glas koji malo tko ima te koji se također vrti na bosanskohercegovačkim medijima, a mi smo prepoznali kako je on osoba koja je potrebna našem radiju kako bi poboljšali dnevni program njegovim glasom i odličnim idejama. Novi radio imaging i najmoderniji pristup kreiranju audio formata mu je “piece of cake” jer voli svoj posao te mu ništa ne predstavlja problem.

Kada smo radili ovaj intervju, pitali smo Lorena kako se nosi sa sve većom popularnošću, no skromnost je njegova najveća odlika, za sebe kaže da se ne smatra poznatim i da nikada to nije gledao tako, smatra se kako kaže veoma uspješnim u onome što radi, a to se može samo ako voliš svoj posao, međutim svjestan je da radi u javnom životu pa se „nosi s tim“.

Na pitanje, kako je postao uspješan te što poručuje mladima, Loreno je odgovorio: “Postati uspješan je lako, bitno je ostati svoj, biti prepoznatljiv i ne kopirati druge. „Zašto strahovati od neuspjeha? Svaka pogreška donosi darove i pouke, svaka pouka vodi mudrosti, a svaki neuspjeh novom postignuću. Neuspjesi i pogreške su prečke na ljestvama koje vode prema vašemu potencijalu. Ako ne doživljavate neuspjehe, niste izabrali dovoljno uzvišene ciljeve“.

Sve se može kada imaš cilj i težiš tome, to je moja tajna kaže Loreno, a ekipa Radija Križevci želi mu sve najbolje u ostatku karijere.