Ljute ptičice postaju tv-serija, a u planu je i film

angrybirds space

Megapopularna igra Angry Birds postaje televizijska serija koja će se do kraja godine početi prikazivati jednom tjedno, a u planu je i snimanje cjelovečernjeg filma do 2015. godine. 

Šef za animaciju u tvrtki Ravio Nick Dorra rekao je na konferenciji za novinare u Cannesu da će u “Angry Birds u budućnosti biti sve manje i manje riječ o praćki”, kao što je to dosada bilo.

Obećao je da će nova televizijska serija istražiti “dublje misli, dublje osjećaje likova, te zašto su oni uvijek ljuti”.

{youtube}Zc-XlVLHJDo{/youtube}

Angry Birds do sada je downloadana više od 700 milijuna puta, a Rovio, kompanija koja stoji iza ove igre, procjenjuje se da vrijedi 1,2 milijarde dolara i to samo dvije godine nakon što je igra započela svoj pohod na tržište. Peter Vesterbacka, šef marketinga ove finske start-up tvrtke koja je proizvela “najdownloadiraniju” igru na svijetu vidi svoju tvrtku kao brend koji se bavi zabavom u općenitom smislu, a ne samo igrama.

“Želimo učiniti Angry Birds stalnim dijelom pop kulture”, rekao je uspoređujući “ljute ptičice” s brendovima kao što su Nintendov Mario i Sanriov Hello Kitty. “Mi smo tek na početku”, istaknuo je Vesterbacka.

Igra u kojoj igrač koristi praćku kako bi katapultirao ptičice i uništio zelene svinje koje se skrivaju, je i dalje najbrže rastuća igra na Facebooku. Osim toga, Rovio je potpisao ugovore s vodećim trgovačkim lancima u Sjedinjenim Državama u kojima se prodaju brendirane igračke, slikovnice, majice, a potpisivanje ugovora dogodilo se u isto vrijeme s izlaskom nove inačice igre Angry Birds Space ovaj tjedan. Kompanija također namjerava otvoriti i brendiranu trgovinu u Kini.

Rovio danas zapošljava 300 zaposlenika. Prije samo godinu dana bilo ih je 50, a tvrtka je preselila svoje urede iz centra Helsinkija u novu, veću zgradu odmah pokraj proizvođača mobitela Nokije.

“Ove godine bit ćemo vrlo zauzeti”, najavio je Vesterbacka.

net.hr