Ljubitelji skijanja na Vlašiću dobivaju 13 kilometara novih staza

U Travniku je jučer potpisan ugovor o koncesiji između Ministarstva privrede Srednjobosanske županije i travničke firme „Ozon“ za izgradnju, uređenje, opremanje i održavanje skijališta na Vlašiću, i to na lokalitetu „Pavao-Ugar“.

– To znači da će ljubitelji skijanja na Vlašiću, nakon što bude realiziran ovaj projekt, na raspolaganju imati još 13 kilometara novih staza – naglašava Enes Konjalić,   direktor   firme „Ozon“.
Prema projektu, na lokalitetu za koji potpisan koncesijski ugovor planirana je izgradnja osam staza na kojima će moći skijati i početnici i napredni skijaši. Ovaj projekt znači i pomjeranje staza prema višim dijelovima Vlašićkog platoa, jer je start staze planiran na jednom od viših vrhova ove planine, vrhu Pavao na 1.638 metara nadmorske visine, a cilj na 1.350 metara nadmorske visine.
Kada oprema bude instalirana, a staze uređene, skijaše će na vrh uspinjati tzv. trosjed dužine 1.650 metara. S obzirom na veliku nadmorsku visinu, to bi u konačnici trebalo značiti i dužu skijašku sezonu na Vlašiću.

Firma „Ozon“ je još pri je pet godina predala prvi zahtjev za koncesiju Ministarstvu privrede SBŽ, a ugovor o kupovini opreme vrijedne gotovo milijun maraka potpisan je 2007. godine u Adelbodenu. Riječ o ski-liftu trosjedu. Nakon što je oprema kupljena i isporučena, pune četiri i po godine čekala je uskladištena na izdavanje koncesije od strane mjerodavnih institucija u županiji.

DA / HB.org