Ljubanić i Martić nastupili za juniorsku ragbi reprezentaciju BiH

U Zenici je završeno natjecanje u grupi ”D” europskog ragbi prvenstva za juniore do 18 godina. Uz sudjelovanje reprezentacija domaćina, tu su bile još reprezentacije Andore i Moldavije. U konačnom poretku Moldavija je pobijedila, a BiH je završila na zadnjem mjestu.

U juniorskoj reprezentaciji BiH nastupali su igrači RK Vitez, Zvonimir Ljubanić i Martin Martić koji su pokazali dobru igru u dresu reprezentacije što može radovati stožer Viteza jer su ti momci iako juniori već branili boje kluba i u starijim kategorijama.Po ocjeni trenera Viteza i bivšeg izbornika bh reprezentacije Dade Vrebca, bitno je istaknuti da pored ova dva igrača Vitez ima još par kvalitetnih igrača koju su trebali nositi dres reprezentacije na natjecanju.

Zbog nastupa seniorske vrste u tijeku je stanka u prvenstvu, što će treneri Boris Petrović i Ivan Vrebac iskoristiti za dodatno uigravanje pred utakmice sa Hercegom i Čelikom. Raduje povratak velikog broja iskusnih igrača na ragbi terene koji su zbog poslovnih i obiteljskih obveza bili van pogona.

 

Iako klub vrijedno radi u lošim uvjetima, postiže zapažene rezultate, dostojno predstavlja klub, grad, županiju i državu, osvaja niz priznanja i pehara, još uvijek nije riješio pitanje stadiona. Utakmice i bitni treninzi se održavaju na stadionu NK Šantići na Žumama na čemu su iz kluba neizmjerno zahvalni NK Šantići na pomoći. Ovo napominju jer jer je klub davno uputio Općinskom vijeću pismeni prijedlog rješavanja stadiona nakon razgovora sa čelnicima istoga, međutim već više od godinu dana nema odgovora, priopćeno je iz RK Vitez.