Ljetno osvježenje iz GKM-a Vitez: U nedjelju premijera predstave “Svastike”

Gradsko kazalište mladih Vitez pripremilo je još jedno ljetno osvježenje za svoju dragu i vjernu publiku. Ovoga puta, u nedjelju 17. srpnja, mladi viteški glumci izvest će domaću premijeru svoje nove hit predstave “Svastike”.

“Svastike su vrlo zanimljiva i kvalitetna predstava, u režiji naše dugogodišnje glumice, a sada i nadarene mlade redateljice Mirne Matković. Vrijedni glumci su u ovoj predstavi pokazali svoj veliki i neosporni talent, tako da nema dileme kako će publika u nedjelju navečer u kazališnoj dvorani u Vitezu uživati u još jednom vrhunskom nastupu”, kazao je u najavi predstave Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Predstava “Svastike” izvedena je na dva festivala, osvojivši pri tomu 3 nagrade, a početkom kolovoza nastupit će na festivalu u Novom Gradu.

Svastike su predstava o ratu bez pušaka, granata i sličnih naprava namjenjenih za ubijanje. Tu i tamo proleti koja krpa, koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od krpe. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove “dom” i ima svega nekoliko stanovnika. Publika ima priliku pratiti zanimljivu priču i vidjeti zanimljive strategije za osvajanje teritorije. Četiri žene protiv dva muškarca pokušavaju dobiti potpunu kontrolu nad protivnikom u obiteljskom domu, što dovodi do niza komičnih situacija.

Predstava “Svastike” prema ocjeni gledatelja na festivalima u Konjicu i Višegradu ima potencijal popularnih “Šmizli” i sasvim je sigurno kako će publika uživati u još jednoj izvrsnoj komediji viteških glumaca.

“Nismo tražili neku poveznicu sa Šmizlama, ali nas raduje da se Svastike spominju u tom kontekstu, jer znamo koliko su Šmizle kvalitetna predstava i da ih je publika odlično prihvatila. Međutim, naš mladi ansambl ponudio je i jednu novu vrstu energije što će sasvim sigurno kod publike pobrati simpatije i vrlo skoro će, uvjerena sam, postati jedna od naših najigranijih predstava”, kazala je u najavi predstave redateljica, Mirna Matković.

Predstava će biti odigrana u nedjelju, 17. srpnja, u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 20,00 sati.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak , Petar Pejović, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Anđela Mišković, Paula Radić. Autor teksta je Savo Škobić, a režiju potpisuje Mirna Matković. Fotografiju potpisuje David Grebenar, grafičku pripremu Borislav Sučić, a izvršni producent je Ivan Sajević. Za glazbu i svjetlo zadužene su Ana Maros i Franka Matić.