Ljetni noćni pohod: 8. Memorijalni pohod Darijan Šarac

Hrvatsko planinarsko društvo “Vitez” u suradnji s Udrugom dijaliziranih i transplantiranih bolesnika SBK/KSB organizira 8. Memorijalni pohod Darijan Šarac.

Već tradicionalni 8. Memorijalni pohod Darijan Šarac organizira se u spomen na prerano preminulog Darijana Šarca iz Čitluka koji je nakon transplantacije srca, na žalost izgubio bitku te je s nepunih 17 godina preminuo.

Grupa planinara iz HPD Vitez prilikom hodočašća u Međugorje 2011. godine, dugog 180 km nakon 5 dana hoda, bila je toplo primljena kod obitelji Šarac, Darijanovih roditelja, Ankice i Željka i od samog Darijana.

“Ovim pohodom ujedno se sjećamo Darijana, ali i zahvaljujemo obitelji Šarac koji su tada potpune strance primili u svoj dom kao najveće i najbolje prijatelje. Ovim pohodom, također želimo promovirati šetnju i hodanje kao zdrav način života ali i promovirati darivanje organa kao naj humanije djelo i vrhunski čin ljubavi čovjeka prema čovjeku”, poručili su organizatori.

“Ove godine u goste nam ponovo dolaze planinari iz PD “Babin Zub” iz Knjaževca, s našom dragom Sandrom Živković koja je transplantirala pluća, a njima će se pridružiti i članovi PD “Oštra Ćuka” iz Sokobanje iz Srbije”, napominju domaćini.

PROGRAM POHODA:
17:00 OKUPLJANJE PLANINARA I GRAĐANA KOJI IDU NA POHOD
17:30 POLAZAK NA POHOD
Relacija: Gradski trg – Novo gradsko groblje – Nebašce – Osoje – Liskovina – Bijakovica – Zabrđe – Zaselje
20:30 DOLAZAK NA ZABRĐE odmor i okrepa
21:00 POLAZAK SA ZABRĐA
22:00 DOLAZAK U ZASELJE

Po dolasku u Zaselje, za sve sudionike pohoda organizatori će osigurati topao čaj i nešto za jelo iz planinarske kuhinje. Prijevoz iz Zaselja je u osobnoj režiji.

“OBVEZNO ponijeti baterijske lampe, a odjeću i obuču prilagoditi vremenskim uvjetima! Hodate na vlastitu odgovornost!”, poručili su iz HPD Vitez i UDIT SBK/KSB.