Livančić pokazao da mu je mjesto u mladoj reprezentaciji

Nakon što je pozivom u mladu reprezentaciju BiH dobio veliko priznanje za svoj dosadašnji kvalitetan rad i trud, mladi nogometaš Viteza Toni Livančić, na najbolji mogući način ukazano povjerenje je i opravdao. 

Mladi nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine (U-21) u srijedu su na stadionu “Otoka” u Sarajevu odigrali međusobnu kontrolnu utakmicu. Izabranici Vlade Jagodića, podijeljeni u „Bijeli” i „Plavi” tim odigrali su neriješeno 2:2 (1:0).

Golove za igrače u bijeloj opremi postigli su Marko Maletić u 5. i Sead Hajrović u 68. minuti, dok su se na drugoj strani u listu strijelaca upisali Ismar Hairlahović (55.) i Fedor Predragović (75.). Odličnu igru pružio je Toni Livančić, koji je ubilježio dvije asistencije. 

“Iznenadio me poziv izbornika Jagodića. Presretan sam, a nadam se kako sam opravdao poziv izbornika i da sam zaslužio poziv i za naredno okupljanje reprezentacije. Ovim putem se zahvaljujem suigračima, trenerima, ali i svima u Nogometnom klubu Vitez, jer i oni imaju velike zasluge što sam našao mjesto u reprezentaciji”, skromno je poručio u izjavi za portal vitez.info Toni Livančić. 

Selektor Vlado Jagodić smatra da je ispunjen cilj okupljanja.

– Cilj koji smo imali prije okupljanja je ostvaren i 24 kandidata za reprezentativni dres su pokazali da se na njih može računati. I pored lošeg vremena, organizator se potrudio da teren bude uslovan, te su igrači mogli da pokažu šta znaju – kazao je Jagodić.

Sastavi ekipa:
U-21 Bijeli: Tirić, Muharemović, Šivšić, Zolotić (od 46. Sadiković), Bešić, Hajrović, Maletić, Grahovac, Veselinović, Cimirot, Atajić.

U-21 Plavi: Pirić, Šehić, Bureković, Špikić, Radovac, Hairlahović, Bajić, Modić, Gojković, Handžić (od 46. Livančić), Predragović.