Likovna izložba u Travniku

U lijepom galerijskom prostoru, u zgradi Sveučilišta „Vitez“ u Travniku priređena je zanimljiva „Božićna izložba“ likovnih djela nastalih na devet likovnih kolonija do sata održanih u Vitezu.

Likovne kolonije prije nešto više od devet godina pokrenula je skupina Vitežana entuzijasta na čelu s tadašnjim predsjednikom HKD „Lašva“, poznatim kulturnim djelatnikom i književnikom, Željkom Kocajem. Vremenom, organiziranje već afirmirane i poznate likovne kolonije preuzela je viteška tvrtka OVNAK, vlasništvo viteške obitelji Kafadar.

U sklopu ove tvrtke je i veliki galerijski prostor, a 30 likovnih dijela nastalih na kolonijama u Vitezu, ovaj put je izloženo postavljeno na „Božićnoj izložbi“ u Travniku. Riječ je o djelima poznatih i uglednih umjetnika iz BiH i iz Hrvatske (Anto Mamuša, Zdenko Jurišić, Ema Livančić, Sonja Nikolić, Almir Šehić, Blaženka Salavarda, Marijana Pažin Ivešić, Duško Abramušić, Mišo Baričević, Dario Pehar, Radivoje Lešić, Fabijan Tomić, Tomislav Zovko, Lili Gluić, Elvedina Šehić Hrustanović, Samir Sufi, Dejan Pranjković…

Pred brojnim ljubiteljima likovne umjetnosti iz cijele Lašvanske doline, pigodnoo umjetnosti, o likovnom stvaralaštvu, te nevidljivim nitima povezanosti umjetnosti, umjetnika i čovjeka uopće, na vrlo lijepi i zanimljiv način govorio je fra Marko Kepić, rođen u travničkoj župi Ovčarevo, do nedavno je službovao u Vitezu, sada u zeničkoj župi sv. Ilije.

Uz zahvalu na dolasku, uz čestitke za nadolazeće blagdane, izložbu je simbolički otvorio direktor tvrtke OVNAK, Dragan Kafadar.

Prethodni članakOmladinci OKK Vitez sudjelovali na “Božićnom mini basket festivalu” u Posušju
Sljedeći članakFOTO: Ecosovo Božićno darivanje umirovljenika