Lijepi glazbeni ugođaj u Busovači

U tradicionalnom Uskrsnom koncertu učenika Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca, uživali su građani Busovače. Dodatan razlog zadovoljstva i užitka je činjenica da su koncert izveli njihovi mladi sugrađani, učenici Područnog odjela ove škole u Busovači.

Koncert je održan u srijedu navečer u dobro popunjenom zdanju župne crkve sv. Ante Padovanskog. Uz mlade busovačke glazbenike nastupili su i gosti, što je dalo i dodatni pečat ovom lijepom glazbenom ugođaju. Naime, nastupili su  poznati bariton Siniša Markanović i muški oktet harmonika Srednje glazbene škole iz Novog Travnika, u klasi prof. Emira Smajiša. Gost iz Viteza, voditelj Gradskog kazališta mladih, Ivan Sajević, uz glazbenu pratnju  na glasoviru i violini prof. Davorke Dujmušić i Ljiljane Jovanović, pročitao je pjesmu „Kako može uspjeti ljudski život?“, autorice, pjesnikinje Anite Martinac.

Prisutni koncertu bili su vrlo zadovoljni i svi sudionici zaslužili su njihovo dugotrajno burno odobravanje.

Područni odjel Glazbene škole „Jakova Gotovca“ u Busovači počeo je s radom prije 24 godine, a škola ima odjele glasovira, gitare i harmonike. U školi radi pet glazbenih pedagoga, na čelu s prof. Davorkom Dujmušić, a trenutno  je u  Područnom odjelu u Busovači, oko 70 učenika.

Nakon zbilja krasnog koncerta u društvu dragih prijatelja i gostiju prof. Davorka Dujmušić proslavila je rođendan uz poneku žesticu, ali i slavljeničku tortu.