Lidija Bradara razgovarala s predstavnicima braniteljskih udruga s područja SBŽ

Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna primila je danas u Uredu ŽO HDZ BiH u Travniku predstavnike Koordinacijskog tijela kojeg čini osam temeljnih braniteljskih Udruga HVO i Armije BiH s područja ŽSB.

Članovi Koordinacije susret s Bradarom iskoristili su kako bi joj čestitali na izboru za predsjedateljicu Doma naroda Parlamenta F BiH. Čelnici temeljnih braniteljskih Udruga izrazili su zadovoljstvo činjenicom da su na tri čelne dužnosti u F BiH imenovani politički predstavnici s područja ŽSB. Pored predsjedateljice Doma naroda, s područja ŽSB su i Marinko Čavara, predsjednik F BiH kao i Melika Mahmutbegović, dopredsjednica F BiH.

Čelnici braniteljskih Udruga izrazili su uvjerenje u nastavak dosadašnje dobre suradnje s predsjedateljicom Bradarom, a čiji su zajednički ciljevi poboljšati položaj braniteljske populacije u ŽSB, poništiti po branitelje i stradalnike s ovog područja štetnu reviziju te u konačnici vratiti dostojanstvo braniteljima, stradalnicima rata.

Predsjedateljica Doma naroda F BiH, Bradara, obećala je čelnicima temeljnih braniteljskih Udruga s područja ŽSB da se niti jedno zakonsko rješenje koje nije s njima usuglašeno neće naći pred zastupnicima u Saboru ŽSB, kao ni izaslanicima Doma naroda Parlamenta F BiH.