Lidija Bradara predsjedavajuća Doma naroda parlamenta FBiH

U nastavku konstituirajuće sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH večeras je u Sarajevu za predsjedavajuću ovog doma izabrana Lidija Bradara (HDZBiH) iz reda hrvatskog naroda i za potpredsjedavajućeg Jasenko Tufekčić (SDA) iz reda bošnjačkog naroda. 

Svojim kolegama izaslanicima kao i svim uposlenim u Domu naroda želim uspješan rad s željom da budemo tim koji će raditi na dobrobit onih koji su nas izabrali – kazala je u obraćanju delegatima Bradara.

Poručila je da rad, rad i samo rad obilježe mandat ovog doma, jer brojni zakoni čekanju na donošenje.

Narodi Federacije BiH od nas očekuju samo jedno –  zakonska rješenja za bolji život. Zato promišljajmo interese onih koji su nas birali. Neka bolji život građana, njihova istinska jednakopravnost bude misija na kojoj ćemo djelovati u naredne četiri godine – rekla je Bradara.

Nakon imenovanja za potpredsjedavajućeg Doma Jasenko Tufekčić istakao je da smatra da Dom naroda treba oslikavati ravnopravnost i konstituivnost naroda koji žive u Federaciji BiH piše Fena.

Vjerujem da nećemo biti dupla kopija Predstavničkog doma, već da ćemo u suštini biti Dom naroda i pomoći da oba doma Federalnog parlamenta budu jedan dio da bi što bolje Federacija funkcionirala – kazao je Tufekčić.

Drugi potpredsjedavajući Doma iz reda srpskog naroda nije izabran jer Klub delegata srpskog naroda nije dostavio prijedlog za potpredsjedavajućeg Doma.

Prethodni članakPodignuta optužnica protiv Živka Budimira i još pet osoba
Sljedeći članakSutra peto po redu noćno pješačenje u organizaciji HPD VItez